Jon Lindgren, tvåmålsskytt i IBK Vänersborg.
Jon Lindgren, tvåmålsskytt i IBK Vänersborg. Bild: Jonas Myrholm

IBK Vänersborgs succé fortsätter – tog sjunde raka

Skulle toppkonkurrenten Skövde bli första lag att ta poäng av IBK Vänersborg den här säsongen? Nej, det skulle man inte. Segersviten förlängdes för IBK som fortsätter visa att man kommer bli en stekhet kandidat till avancemang den här säsongen.

IBK Vänersborg har fått en flygande start på hösten och åkte till det tuffa bortamötet mot Skövde med sex raka segrar.

Nu skulle man dock utmanas.

Skövde som bara förlorat en match innan mötet med IBK hängde med bra under den första halvan av matchen och ställningen inför den tredje perioden var 4–3 till Vänersborg.

Då kom nästa växel.

IBK visade att man trots allt var det bättre laget under matchens sista 20 minuter och kunde åka på sin ledning till 8–4, vilket blev slutresultatet.

Jon Lindgren och Devin Martinsson var två av IBK-spelarna som i stor grad låg bakom segern. Båda herrarna noterades för två mål i matchen.

Vänersborg har nu alltså 21 poäng av 21 möjliga och en förkrossande målskillnad på 78–22.

Skövde IBF – IBK Vänersborg 4–8 (1–3, 2–1, 1–4)

Division 2, Västergötland

Målen, IBK: Jon Lindgren 2, Devin Martinsson 2, Ludvig Wändal, Tobias Carlsson, Tobias Andersson, Ola Lindblad.