IFK Göteborg möter Malmö FF i regnbågsfärger

Det vankas stormöte i allsvenskan när Malmö FF tar emot IFK Göteborg. Då spelar lagen i regnbågsfärgade matchställ.
– Med det här tar vi tydlig ställning, säger Blåvitts klubbdirektör Håkan Mild.

ANNONS
|

”Vi må vara konkurrenter med Malmö FF på fotbollsplanen, men i vår grundsyn och våra värderingar förenas vi”, skriver IFK Göteborg i ett pressmeddelande.

När spelarna i de båda lagen kliver in på planen för stormötet i allsvenskan på lördagen gör de det i specialdesignade matchställ i regnbågsfärger.

Initiativet kommer av att matchen spelas samtidigt som World Pride pågår.

– Allas lika värde genomsyrar IFK Göteborgs arbete denna och alla andra veckor, 365 dagar om året. När frågan kom upp i samband med World Pride om en gemensam manifestation för allas lika värde, var det naturligt och givet för oss att vara med. Utbildning, debatt och diskussion är nödvändiga för att få till långsiktiga och hållbara förändringar, säger IFK Göteborgs hållbarhetsansvarige Elisabeth Anderton i pressmeddelandet.

ANNONS

Klubbdirektör Håkan Mild om initiativet:

– Matchdräkten och vårt klubbmärke är två av IFK Göteborgs starkaste symboler. Med det specialdesignade bortastället tar vi tydlig ställning. Alla är lika mycket värda och ska kunna vara sig själva. Alla ska känna sig välkomna i IFK Göteborg.

– Det är precis i linje både med svensk fotbolls uppförandekod och med det vi som kamratförening bygger på.

Inför lördagens match i Malmö, med avspark 15.00, ligger IFK Göteborg på nionde plats i tabellen som MFF toppar.

LÄS MER:IFK Göteborg tackade av Jakob Johansson på Gamla Ullevi

LÄS MER:FC Trollhättan värvar Fatawu Safiu från Trelleborg

LÄS MER:Efter 20 år som scout för Arsenal – kliver in i VIF:s ledarstab

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS