Likt i fjol blir det ingen publik under Trollhättan Action Week.
Likt i fjol blir det ingen publik under Trollhättan Action Week. Bild: Christian Flodin

Ingen publik på Alliansloppet

Under tisdagen togs beslutet att Trollhättan Action Week inte kommer välkomna publik till evenemanget.
– Det är såklart tråkigt, säger Magnus Larsson, en av arrangörerna.

ANNONS

Precis som förra året kommer Trollhättan Action Week, med Alliansloppet, genomföras utan publik. Man tar beslutet då smittoläget inte förbättrats i den grad man hoppats på.

– Vi hade länge hoppats att vi skulle kunna öppna upp för publik men det går inte som läget ser ut idag, säger Magnus Larsson.

Trots beslutet är han vid gott mod och ser fram emot veckan.

– Vi är otroligt glada att hela programmet fortfarande blir av och att vi kan öppna upp för motionärerna, att de får hålla igång. Jämfört med i fjol är det ett stort steg framåt. Det blir något av ett i-landsproblem att inte kunna ha publik på plats, säger Magnus Larsson.

ANNONS

När tog ni beslutet att ni inte kan välkomna publik?

– Det var igår (tisdag) som vi tog det definitiva beslutet. Vi försökte med alla möjliga lösningar men landade i att det inte går.

– Det är inte värt att chansa. Vi kan inte garantera publikens säkerhet, hur skulle vi kunna göra det? När det dessutom kommer hit många elitåkare från olika håll, säger Magnus Larsson.

Känns det som rätt beslut?

– Absolut.

Trots att det inte blir någon publik under hela Trollhättan Action Week så blir veckans alla evenemang av som planerat.

– Det blir de. Vi känner att det viktiga är att alla tävlingar blir av, både för elit och motionärer. Det är viktigare än att istället välkomna publik på elitloppen men inte motionärerna.

Man kommer kunna se rullskidtävlingen Alliansloppet på TV4 och via Cmore.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS