Alexander Lagerblad och Madelene Andersson, Trollhättans VK, tävlade i helgen i SM i beachvolleyboll för första gången.
Alexander Lagerblad och Madelene Andersson, Trollhättans VK, tävlade i helgen i SM i beachvolleyboll för första gången. Bild: Privat

Inget slutspel i SM för Trollhätteparet – stopp i gruppspelet

I helgen avgjordes SM i beachvolleyboll i Tylösand utanför Halmstad och på plats var Madelene Andersson och Alexander Lagerblad. Dock tog det stopp redan i gruppspelet för Trollhätteparet.

ANNONS

Samborna Madelene Andersson och Alexander Lagerblad åkte i helgen till Tylösand utanför Halmstad för att tävla i beachvolleyboll-SM för första gången.

Under helgen ställdes det mot 47 andra lag i mixedklassen. Tävlingarna inleddes med gruppspel med fyra lag i varje grupp där de två bästa gick vidare till slutspel och sextondelsfinal.

För Madelene Andersson och Alexander Lagerblad, som representerar Trollhättans VK, inleddes tävlingen med förlust mot Rebecka och Hugo Dahlgren från Göteborg beachvolley club.

I andra gruppspelsmatchen fick de revansch när de ställdes mot Ebba Olofsson och Bjarne Flämig, även de för Göteborg beachvolley club, som de besegrade med 2–0.

ANNONS

Därmed väntade en avgörande match mot ytterligare ett Göteborgslag bestående av Hugo Boström och Linnea Bengtsson. Där blev det dock förlust för Trollhätteparet, vilket gjorde att laget slutade på en tredjeplats i gruppen och därmed missade slutspelet.

ANNONS