Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Det är oklart hur det blir med årets freestyle-VM för Sveriges Henrik Harlaut. Calgary, som var tänkt att ersätta avhoppade arrangören Peking, har nu tackat nej. Arkivbild.
Det är oklart hur det blir med årets freestyle-VM för Sveriges Henrik Harlaut. Calgary, som var tänkt att ersätta avhoppade arrangören Peking, har nu tackat nej. Arkivbild. Bild: Andreas Hillergren/TT

Inget VM i Kanada för Thorgren och Harlaut

Det blir inget freestyle-VM i Calgary för svenska stjärnor som Sven Thorgren och Henrik Harlaut, trots allt. Planen var att grenar som puckelpist, aerials, freeskiing och snowboard skulle avgöras i Kanada, som ersättare för den tänkta arrangören Peking, men så blir det inte.

"På grund av den pågående coronapandemin och tillhörande utmaningar för att beviljas nödvändiga tillstånd har man kommit fram till att det inte är möjligt att gå vidare med freestyle-VM, som preliminärt tilldelats Calgary", skriver Internationella skidförbundet (Fis) i ett pressmeddelande.

I helgen meddelades att skicrossdelen av freestyle-VM ska köras i Sverige och Idre i februari. Hur det blir med övriga grenar är nu oklart. Nytt besked väntas nästa vecka.

Den ursprungliga VM-arrangören Kina meddelade i december att man inte kommer att kunna hålla i mästerskapet, på grund av pandemin.