Real Sociedads svenske anfallsstjärna Alexander Isak jublar efter 1–1-målet borta mot Monaco i Europa League-gruppspelet. Men fullträffen räckte inte, då Real Sociedad föll och nu riskerar att missa slutspelet i turneringen.
Real Sociedads svenske anfallsstjärna Alexander Isak jublar efter 1–1-målet borta mot Monaco i Europa League-gruppspelet. Men fullträffen räckte inte, då Real Sociedad föll och nu riskerar att missa slutspelet i turneringen. Bild: Daniel Cole/AP/TT

Isaks mål räckte inte för Real Sociedad

Alexander Isak slog till med säsongens sjätte mål. Men hans Real Sociedad föll mot Monaco och är nu illa ute i Europa League-gruppspelet.

ANNONS

I La Liga går Real Sociedad starkt och är tabelltvåa bakom Real Madrid. Men i Europa League har "La Real" det lite tuffare. Svenske anfallsstjärnan Alexander Isak gjorde visserligen säsongens sjätte mål – det tredje i Europa League – till 1–1 i gruppfinalen borta mot Monaco. Men det hjälpte inte baskerna.

Monaco vann med 2–1 hemma på Stade Louis II, och då PSV samtidigt vann med 2–0 hemma i Eindhoven mot Sturm Graz innebär det att Real Sociedad nu "bara" är trea i gruppen med en match kvar. I den, om två veckor, väntar PSV på hemmaplan – och Real Sociedad måste vinna för att gå vidare till playoff till utslagsrundorna.

ANNONS

Endast gruppsegraren, i nuläget Monaco, går direkt till slutspel. Tvåan går till playoff om en plats i slutspelet. Det tredjeplacerade laget får nöja sig med spel i nya Europa Conference League-slutspelet efter nyår.

Noterat i övrigt från Europa League-fotbollen:

+ Marseille får spela vidare i Conference League. Det står klart efter 2–4 mot Galatasaray. Lazio och Galatasaray går vidare från den gruppen.

+ Danska Midtjylland är med i kampen om en slutspelsplats efter 3–2 hemma mot Braga. Därmed är Midtjylland en poäng efter just Braga och två bakom Röda Stjärnan.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS