Marcus Pettersson (bilden) bildade backpar med comebackande Carl Holmberg, men trots det föll Vänersborgs HC tungt i bortamötet med Hovås.

Ödesdigert VHC-fall mot Hovås

Efter den komfortabla fredagssegern mot Alingsås (se nedan) slog det stopp för Vänersborgs HC i söndagens bortamöte med bottenlaget Hovås HC. Förlusten innebär att VHC ­halkar efter i jakten på en plats i alltvåan efter helgerna.

|

Bortafighten mot Hovås HC i Askims ishall var naturligtvis en match som VHC skulle vinna om det ska bli spel i en högre serie efter jul och nyår. Men icke. I en spelmässigt jämn match där lagen följdes åt i ­målprotokollet fram till slutsekunderna, med Hovås hela tiden i förarsätet ska sägas, kunde hemmalaget definitivt döda matchen sex sekunder före slutsignalen i tom kasse sedan VHC-­keepern Anton Ekberg lämnat målet. – Jag tycker trots allt att vi skapar chanser för att vinna den här matchen. Men vi sätter dem inte, det gör däremot de med sina lägen, kommenterade Peter Andersson, assisterande tränare i VHC. Sebastian Mårtensson och Marcus Lundin-Andersson utjämnade 1-0 respektive 2-1 i mittenperioden, men Hovås stack ifrån till 4-2 innan Sebastian Kristiansson kunde reducera knappa fem minuter före slutet. Men någon kvittering kom sålunda aldrig, i stället skickade Robert Mikes in 5-3-pucken i tom målbur. – Det var jämnt i första med ett spel som böljade fram och tillbaka. Men i andra perioden tar vi över helt men kan ändå inte ta vara på det övertaget. Nej, det här var både surt och bittert, konstaterade Peter Andersson.

Matchfakta Hovås-VHC 5-3 (1-0, 2-2, 2-1) Målen: 1-0 (10.48) Klas Tegnemyr, 1-1 (20.38) Sebastian Mårtensson, 2-1 (28.25) David Aspengren, 2-2 (31.47) Marcus Lundin-Andersson, 3-2 (35.16) Marcus Grönwall, 4-2 (51.09) David Aspengren, 4-3 (55.29) Sebastian Kristiansson, 5-3 (59.54) Robert Mikes. Utvisningar, Hovås: 8x2 min. VHC: 6x2 min.