Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Allsvensk- och U-landslagsmeriterad forward till VHC: ”Känns fantastiskt”

Säsongen 2019/20 gjorde han 39 allsvenska matcher för Mora IK. Han har innan dess gjort 33 matcher i U-landslaget.
Nu är Oliver Erixon klar för Vänersborgs HC.
– Det känns otroligt kul att kunna locka en spelare av den här kalibern, säger VHC:s klubbchef Patrik Duretic.

Vänersborgs HC har gjort klart med ett av seriens absolut tyngsta nyförvärv. Oliver Erixon spenderade sina ungdomsår i Frölunda HC där han var frekvent återkommande i poängprotokollet.

Det ledde till att han belönades med landslagsuppdrag.

Erixon gjorde totalt 33 matcher för U16-, U17- och U18-landslaget innan han så småningom inledde sin seniorkarriär.

Efter två säsonger i hockeyettan med Borlänge värvades forwarden till allsvenska Mora IK där han gjorde 39 matcher säsongen 2019/20.

Förra året vände han tillbaka till Borlänge och var en lagets bästa spelare i division 1.

Nu är 24-årige Erixon klar för Vänersborgs HC.

– Jag har haft väldigt bra kontakt med honom och det känns otroligt kul att kunna locka en spelare av den här kalibern. Han är ruskigt bra både framåt och bakåt och han har stora ledaregenskaper. Han känns också som en spelare som är som bäst när det gäller som mest, säger Patrik Duretic.

Hur har du lyckats få honom till Vänersborg?

– Jag visste att han var på väg hem (Erixon kommer från Kungälv). Han är också god vän med Tony Pappila (forward i VHC) så jag tog kontakt och vi började prata. Han hade anbud från topplag i ettan, men kände att han ville flytta hem och på den vägen är det, säger Duretic och fortsätter:

– Vi har träffats några gånger och han har gillat det vi sagt och ville gå på det. Han blir en av de mest meriterade i serien och det känns fantastiskt att han kommer till oss, säger VHC-klubbchefen.

”Kommer bli en förebild”

Patrik Duretic tror också att Oliver Erixon kommer bidra med mycket till gruppen även utöver det han kommer göra för laget på matcherna.

– Han för in en bra kultur med en attityd från de allra högsta ligorna. Jag tror att han kommer att bli en förebild. Han kommer tillföra extremt mycket, säger Duretic.

Vänersborgs HC siktar i nuläget på att förstärka med ytterligare tre forwards och två backar innan man har truppen spikad för den kommande säsongen.