Blytungt THC-fall mot Bäcken

Trollhättans HC kom till spel med en färsk cupseger i Uddevalla och en imponerande, färsk 4-1-triumf borta mot Grums. Om det brydde sig Bäcken HC föga. Laget vann nämligen komfortabelt i Slättbergshallen på ­onsdagskvällen.

|

Första matchen för säsongen inför hemmapubliken gav inga glädjande besked direkt från THC:s sida. 0-4 (0-2, 0-1, 0-1) är siffror som talar sitt tydliga språk. Bäcken var helt enkelt bättre i nästan allt. – Det är ett bra lag, inget snack om den saken. De har ju kvalat två år i rad till division 1 och har behållit stommen plus fått några från Hanhals, konstaterade THC-kaptenen Markus Twillman, för kvällen ungefär lika blek som lagkamraterna, med några få undantag. Piggast var ettrige Mattias Lundgren. Den första perioden var THC:s sämsta, laget mäktade bara med fyra skott mot mål och tvingades se två puckar slinka in i det egna målet. Det ena gjort av Kevin Börjesson som var Bäckens främste spelare i hård konkurrens med målvakten Henrik Olausson. Vi kände också igen spelskicklige Emanuel Åström, bjässen från Hanhals som garanterat var störst på isen – både vad gäller längd och vikt. Om det var den allt tätare trafiken till utvisningsbåsen som gjorde att isen sprack utanför desamma låter vi vara osagt, men domaren valde att bryta för spolning efter 13.26 av den andra perioden. När man sedan körde igång matchen igen spelades först den andra perioden klar och direkt därpå den tredje. – Det vi har gjort bra tidigare, alltså att vara tajta bakåt med bra spelvändningar, fungerade inte alls i kväll. I stället blev det raggarhockey där vi åker bra men inte kommer till särskilt många lägen, analyserade Markus Twillman. Finns det skäl att känna oro efter 0-4 mot en seriekonkurrent? – Nej, vi vet vad vi kan och en plump kommer alltid lite här och där.