Elvira Svensson gjorde ett mål i söndagens match mot Hvidovre.
Elvira Svensson gjorde ett mål i söndagens match mot Hvidovre. Bild: Christian Flodin

Det vill sig inte för THC Ladies

Inget studsar THC Ladies väg den här säsongen. Trots tre bra insatser under helgen står laget fortsatt kvar på noll poäng.
– Allt går emot tjejerna, säger Kent-Arne Svensson, tränare.

ANNONS

THC Ladies har matchat hårt i helgen. Först match mot Troja/Ljungby på fredagskvällen som slutade med 2-4-förlust.

– I den matchen spelade vi slarvigt och hafsigt, det var ingen bra match av oss. Men vi var med och pressar dem, säger lagets tränare Kent-Arne Svensson, som fick se 14-årige Linnéa Pettersson Dove gjort sina två första mål för säsongen.

Bättre blev det i lördagens match mot danska Hvidovre där THC tog ledde med 2-1 (Emelie Sahlé och Linnéa Pettersson Dove) efter första perioden, men tappade sedan ledningen och Hvidovre vann med 4-2.

– I den matchen spelade vi betydligt bättre och var helt klart det bättre laget hela vägen, men vi hade inte marginalerna med oss. Det handlar om allt från utvisningar till straffar vi får emot oss (två stycken under helgen), säger Svensson.

ANNONS

Nära ta första segern

Men redan på söndagen hade THC chans att revanschera sig, men inte heller den här gången ville det sig för laget. Förvisso hämtade THC upp underläge 0-2 till 2-2 efter mål av Emma Johansson och Elvira Svensson. Men så med drygt fem minuter kvar av matchen gjorde Hvidovre 3-2 och nionde förlusten var ett faktum för Ladies.

– De fick en kontring och lyckades slänga in pucken i ett läge där vi tagit över matchen helt och hållet. Vi gjorde det riktigt bra, men jag vet inte om det är otur eller vad det är, säger Kent-Arne Svensson och fortsätter:

– Det är väldigt surt att inte få utdelning när vi jobbar hårt och gör det mesta rätt. Men vi är där och det känner vi. Vi förtjänar lite tur nu.

ANNONS