Patrik Duretic lämnar posten som klubbchef i Vänersborgs HC på tisdag, och konstaterar att det som skulle blivit föreningens kanske största värvning någonsin har spruckit.
Patrik Duretic lämnar posten som klubbchef i Vänersborgs HC på tisdag, och konstaterar att det som skulle blivit föreningens kanske största värvning någonsin har spruckit. Bild: Jonas Myrholm

Drömvärvningen spricker

Han var den kanske största värvningen i Vänersborgs HC:s historia, men övergången spricker. Jesse Gabrielle kommer inte att spela med VHC i vinter.
– Det har varit för mycket strul för att vi skulle gå vidare, säger klubbchefen Patrik Duretic

ANNONS
|

Det var i maj månad som bomben briserade.

Jesse Gabrielle, draftad i fjärde rundan av Boston Bruins 2015, var klar för spel i Vänersborgs HC kommande vinter.

– Det är det överlägset mest meriterade nyförvärv som VHC fått in, sa klubbchefen Patrik Duretic när allt presenterades.

Från tidigare VHC-spelare, som nu är tillbaka i Kanada, kom också lovord som knappast baissade förväntningarna på Jesse Gabrielle.

– Hur har du lyckats med det där? Du måste skoja med mig, sa tidigare målvakten Kris Joyce.

Och Andrew Schmit, forward i klubben säsongen 2019/20, kommenterade övergången med att säga:

– Han är alldeles för bra för svenska tvåan. Jesse är vass, det har du mitt ord på.

ANNONS

LÄS MER:”Överlägset mest meriterade nyförvärvet”

Men något spel i HockeyTvåan Södra A blir det inte.

– Han vill lägga all kraft på ”Jesse Gabrielle Hockey School” hemma i Kanada. Jesse skulle vara en toppspelare hos oss men vi har valt att inte gå vidare, det har varit för mycket strul, säger Patrik Duretic.

Kan det bli aktuellt med en ersättare?

– Absolut kan det bli så, men det får klubbens ansvariga svara på.

Stämplar ut på tisdag

Duretic gör sin sista arbetsdag som klubbchef hos VHC nu på tisdag, och för att redan dagen därpå börja tjänsten som hallchef på Racketcenter i Vänersborg.

LÄS MER:Patrik Duretic om att lämna VHC: ”Energin är slut”

Samtidigt lämnar han över stafettpinnen till Peter Andersson, som förutom att han är a-lagstränare även får titeln sportchef.

Duretic hinner dock med ytterligare ett uppdrag innan han lämnar VHC, på måndag förmiddag ska han plocka upp Meirs Moore på Landvetter, backen från USA som nu blir ende transatlant i laget den kommande säsongen.

Om allt går enligt plan gör Meirs Moore sin första träning redan samma kväll, och debut på söndag den 5 september, träningsmötet i Brätte Ishall mot HA74.

LÄS MER:VHC förstärker backsidan

Hittills på försäsongen har VHC hunnit med ett dubbelmöte med Mjölby som slutade 0-7 respektive 6-3.

Nästa uppgift på agendan är Rooster Cup i Lidköping, turneringen Trollhättans HC valt att hoppa av och där ersatts av Stenungsund Hockey.

ANNONS

Där kommer VHC nu att möta just Stenungsund (fredag) och Grästorp (lördag).

ANNONS