"Extra känslomässigt att uppleva det med brorsan"

ANNONS

Henrik Lundqvist kom till slut till VM för att tillsammans med tvillingbrorsan Joel försöka spela hem sitt första VM-guld, och på vilket sätt det slutade.

"Henke" blev stor matchhjälte i straffläggningen när Sverige tog sitt tionde VM-guld och tvillingbrorsan Joel fick som lagkapten lyfta bucklan.

– Det blir lite extra känslomässigt att uppleva det med brorsan. Det är kul att han är med i klubben nu, säger den nu trefaldige världsmästaren Joel när han intervjuades tillsammans med Henrik i TV4.

– Ja, jag är några bakom den här rackaren, konstaterar Henrik.

"Får inte så mycket tid med varandra"

Att det var Joel som till stor del låg bakom Henriks beslut att förstärka Tre Kronor finns det inga tvivel om.

ANNONS

– Det var länge sen vi kunde hänga och ha så mycket tid, vi har ruggigt kul i hela den här gruppen. Det är ettbra gäng både på och utanför isen så det sa jag till honom att det inte skulle vara några problem med. Det har varit härliga veckor här, helt klart, säger Joel.

– Vifår inte så mycket tid med varandra, så den här veckan har varit lite "quality time" också, säger Henrik.

"Henke" drogs in i det sista med en knäskada han ådrog sig i semifinalen mot Finland och in det sista var det tveksamt om det skulle bli spel.

–Klockan tolv i dag trodde jag inte att jag skulle spela, tackar hela läkarteamet för att de fick ordning på mitt knä. Det kändes inge vidare alls men vi löste det på ett bra sätt. Den kändes inte hundra i andra och tredje, och sen blev det over-time också!

ANNONS