THC-tränaren Peter Berndtsson missade matchen på grund av en förkylning.
THC-tränaren Peter Berndtsson missade matchen på grund av en förkylning.

Formsvagt THC föll i Kungälv

Trollhättans HC har kommit in i en liten formsvacka efter den fina säsongsinledningen. På onsdagskvällen föll ett vingklippt THC med 3-6 borta mot Kungälv.

ANNONS
|

Båda de ordinarie tränarna saknades i båset på grund av förkylningar. Några spelare låg också däckade och andra var skadade. Det var ett decimerat THC som åkte till Kungälv för match på onsdagskvällen.

Det syntes också inledningsvis när hemmalaget gick ifrån till 3-0 i den första perioden.

– Vi bjöd på de tre första målen. Sedan fick vi jobba i uppförsbacke resten av matchen, säger Kent Olsson, som fick ta vid som tränare i spelarbåset.

THC jobbade sig dock ikapp genom 3-1 av Tyler Prendergast i slutet av den första perioden och sedan en tidig 3-2-reducering i powerplay i inledningen av den andra perioden genom Philip Erixon.

ANNONS

Men den dåliga starten tyngde THC, som fick se hemmalaget gå ifrån till 5-2 i mitten av den andra perioden, innan Philip Erixon reducerade igen.

I slutperioden tryckte THC på för att komma närmare, men i stället för ytterligare en reducering kunde Kungälv avgöra till 6-3 med drygt åtta minuter kvar att spela.

– Vi har tappat lite självförtroende efter de senaste matcherna, men vi har skador och sjukdomar också på flera av våra ordinarie spelare i kväll, säger Kent Olsson.

Med fem matcher kvar av serien har Trollhättan nu fem poäng ner till strecket som anger vilka lag som går till alltvåan efter jul.

– Vi har tappat lite, men å andra sidan hade vi inte räknat med att vara klara för alltvåan heller när det fortfarande återstår fem matcher att spela av serien, säger Kent Olsson.

Matchfakta

Kungälv-Trollhättan 6-3 (3-1, 2-2, 1-0)

Målen, THC: Philip Erixon 2, Tyler Prendergast.

Utvisningar, Kungälv: 6x2, 1x5, 1x20.

THC: 4x2, 1x5, 1x10, 1x20.

Skott: 32-25.

Publik: 171.

ANNONS