GIK nära att ta hem segern

Grästorp hade segern som i en liten ask. Men glömde stänga locket. Därför vann topplaget Lind­löven med 3-2 efter förlängning.

|

Grästorps IK kämpar som bekant febrilt för att kvalificera sig för spel i allettan efter helgerna.

Före onsdagskvällens omgång låg man sjua, två poäng efter Skövde IK över det streck som markerar vilka lag som får spela i allettan.

Efter mötet med Lindlöven i Lindehov ligger GIK kvar på sjundeplatsen, nu fyra poäng efter Skövde som vann sin hemmamatch mot Forshaga mycket knappt (2-1).

Före sig i tabellen har Grästorp även Köping HC med en match mindre spelad. Två omgångar återstår.

Lindlöven tog ledningen i den första perioden, men i mittenakten kvitterade GIK genom Carl-Johan Svensson, detta i numerärt underläge.

Samme man frälste sedan Grästorp i den tredje perioden med sitt 2-1-mål och en sensation låg på lut.

Men 1.49 före slutsignalen lyckades hemmalaget kvittera och förlängning fick tillgripas för att skilja lagen åt.

Där var Lindlöven starkast och Anton Tano kunde skicka in segerpucken 3-2 efter 1.59.