Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Hockeytjejer klara för slutspel

Två segrar och en förlust är facit så här långt för Västergötland/Bohuslän-Dal i årets upplaga av Stålbucklan. Nu väntar slutspel.

Just nu avgörs Stålbucklan och Västergötland/Bohuslän-Dal är på plats för att fajtas om segern. De senaste två åren har laget, som i år består av 16 tjejer varav 14 till vardags spelar i Trollhättans HC Ladies, varit i final med ett guld och ett silver som facit. I år är förbundets målsättning topp fyra.

Gruppspelet drog igång på torsdagen och för Västergötland/ Bohuslän-Dal började det på bästa möjliga sätt med seger i förlängning mot Norrbotten med 3-2. Målen gjordes av Emma Johansson, Ellen Lundin och Linnéa Pettersson Dove.

Laget följde sedan upp premiär­segern med att på fredagsförmiddagen besegra Uppland med 3-0 efter två mål av Linnéa Pettersson Dove och ett av Stella Lindell.

Men på fredagskvällen kom sedan lagets första förlust. Dalarna blev för svårt och Västergötland/Bohuslän-Dal fick se sig besegrat med 3-0.

Två segrar och en förlust i gruppspelet innebär att Västergötland/Bohuslän-Dal slutar på andraplats i gruppen och laget är därmed klart för slutspel. Där ställs de, på lördagsförmiddagen, mot Skåne/Blekinge.