Backen Daniel Jonsson gav Trollhättan ledningen borta mot Ulricehamn, matchen slutade 5-1 till THC.

Jonsson: ”Skönt att studsa tillbaka”

Efter 1-3 mot Tibro kändes formen lite diffus hos Trollhättans HC. Det gör den inte längre. – Skönt att studsa tillbaka, sa backen Daniel Jonsson.

|

Ulricehamn var serieledare efter de två inledande omgångarna, och THC lämnade inget åt slumpen innan avresan till Lassarinken. – Vi körde morgonvärmning hemma i Trollhättan, det gav en bra känsla redan från start, säger Daniel Jonsson. Han som efter en mållös första period, i powerplay, spräckte nollan: – Jacob (Bertilsson) sköt första skottet, och jag tog hand om returen framför mål. När sedan lagets kapten Markus Twillman fyllde på med tvåan såg det bra ut, det kunde inte ens en snabb reducering av hemmalaget ändra på. THC svarade nämligen med två nya mål, och kunde gå till pausvila efter två perioder i tremålsledning. Noterbart är att Robin Mendelsohn gjorde båda målen, och att Peter Cintala och Emil Andersson fick assistpoäng. Och överhuvudtaget satte THC:s transatlanter sin prägel på den här matchen, när Tyler Prendergast spikade slutresultatet så var det på pass från Mendelsohn. – Kul att det lossnar för dem, de är här för att göra poäng, säger Daniel Jonsson. Viktigt också för THC att hitta tillbaka till vinnarspåret, på onsdag är det ju dags för säsongens första derby mot ärkerivalen Vänersborg. – Det här gav oss bra självförtroende, skönt att vi kunde studsa tillbaka, fortsatte han, med förlusten mot Tibro i färskt minne.

Matchfakta Ulricehamn-Trollhättan 1-5 (0-0, 1-4, 0-1) Målen: 0-1 (26.44) Daniel Jonsson, 0-2 (31.21) Markus Twillman, 1-2 (32.11) Johan Dånge, 1-3 (34.16) Robin Mendelsohn, 1-4 (37.27) Robin Mendelsohn, 1-5 (54.06) Tyler Prendergast. Utv, UIF: 2x9 min. THC: 2x6 min. Skott: 27-31. Publik: 258.