Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kent Olsson: ”Kommer att överklaga”

THC:s General Manager Kent Olsson accepterar inte beslutet. – Domen kommer att överklagas. Den är inte med sanningen överensstämmande.

Ända sedan tumultet i båset har domaren Fredrik Rönnberg och THC:s General Manager varit oense om vad som skedde. När disciplinnämnden nu har kommit med sitt beslut så suckar Kent Olsson.

– Enligt mitt sätt att se på situationen så är det domaren som angriper mig. När jag försvarar mig sätter jag handen mot bröstet på honom.

Varför befann du dig i ett bås där du inte ska vara?

– Jag har inte sökt upp någon domare i något bås. Det är så att för att man ska kunna ta sig ut i omklädningsrummet så måste man passera genom en dörr vid isen. Alla måste passera genom den dörren och jag råkade stå närmast den när domaren passerade.

LÄS OCKSÅ: THC-ledare stängs av från all idrott

Kent Olsson fortsätter.

– Det vilar ett löjets skimmer över det här. Det är synd att när ärenden går till beslut i disciplinnämnden så går man alltid på domarens sida. Den här domaren hade aldrig dömt en division 2-match tidigare och nu skulle han döma playoffmatcher till kvalet mot division 1. Han håller inte en tillräckligt bra nivå.

Kent Olsson är en rutinerad idrottsledare som hållit på med idrott i 50 år, dels som aktiv, dels som ledare.

– Jag har varit verksam på alla möjliga nivåer i en mängd olika idrotter, från lokal nivå och ändå upp i landslagssammanhang. Har man hållit på i 50 år och nu döms till ett års avstängning, ja då kan man lika gärna sluta sen. Men det är synd att man ska behöva sluta på det här sättet.

Du hade anmält domaren för förtal och olaga hot. Det blir ingen åtgärd mot domaren. Kommer du att överklaga även det beslutet?

– Sakerna hänger ju ihop, så överklagar man det ena, så är det väl kanske så att man överklagar det andra också.

Beslutet i disciplinnämnden är personligt och berör inte THC som klubb.

Fotnot: TTELA har sökt domaren Fredrik Rönnberg.