Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Linus Öberg har fått sitt stora genombrott i SHL den här säsongen.  Bild: JONAS LJUNGDAHL
Linus Öberg har fått sitt stora genombrott i SHL den här säsongen. Bild: JONAS LJUNGDAHL

Linus Öberg förlänger med Örebro

Linus Öberg förlänger med Örebro HK. Den 20-årige forwarden blir kvar i laget minst två år till.
– Det var inget självklart val från början, säger Öberg.

Vänersborgs HC:s fostrade Linus Öberg började på hockeygymnasiet i Örebro 2016 och har sedan dess gjort en resa från Örebros juniorlag till att bli ordinarie i a-laget.

Den här säsongen har han fått sitt stora genombrott i SHL, där han hittills noterats för tolv mål. Hans framgångar har även gett eko i USA och förra året draftades han av San José Sharks.

– Det har varit en ganska bra säsong. Jag har fått göra en del mål, vilket är kul, och så har jag fått ta en lite större offensiv roll. Sedan finns det alltid saker man vill bli bättre på, säger Linus Öberg.

Öbergs kontrakt med Örebro skulle ha gått ut under våren och intresse fanns från andra klubbar, men nu har Öberg valt att förlänga med Örebro.

– Det har varit en del samtal hit och dit om vad man ska göra. Det var inget självklart val från början, men i slutändan så kände jag att det här är det jag vill och att det är här jag vill vara.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2022/2023.

– Jag trivs här och det känns bra. Klubben har en bra plan för vad de vill med mig och det var det som gjorde att jag kände att jag vill vara kvar här i två år till. Det var det som avgjorde, säger Linus Öberg.

Vad är det för plan de har för dig?

– De vill hjälpa mig att utvecklas så mycket som möjligt, och jag tror att jag kan utvecklas mycket i deras organisation. Gör jag det och tar de stegen kommer jag att kunna ta en större roll och ansvar i laget.

Örebro om att få behålla sin talang:

– Det känns otroligt bra att vi har gjort klart med Linus. En kille som har gjort resan via vår juniorverksamhet och etablerat sig i SHL. Vi tror väldigt mycket på Linus och ser honom som en viktig pusselbit i lagbygget. Med sin beslutsamhet har han imponerat på oss och nu ser vi framemot att fortsätta jobba med Linus, säger Örebro Hockeys sportchef Niklas Johansson på klubbens hemsida.