Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
SPELKLAR. Marcus Carlsson, bäste målskytt i Trollhättans HC, är tillbaka i laget till matchen mot Bäcken på söndag, en THC-poäng där betyder att laget tar sig till Alltvåan av egen kraft.

Marcus är tillbaka i grevens tid

Trollhättans HC har ställt till det för sig, men har fortfarande avgörandet i egna händer. – Vi har allt att spela för, det talar för oss, säger Marcus Carlsson, 22.

Marcus Carlsson är, tillsammans med Emil Andersson, THC:s bäste målskytt (11) den här säsongen, men sjuk i onsdags när laget överraskande förlorade borta mot Töreboda.

Därför är det goda nyheter för Trollhättan att han spelar på söndag hemma mot Bäcken, där det på nytt räcker med en poäng för att THC ska nå Alltvåan på egen hand.

Vid förlust finns risken att THC tvingas göra Vänersborgs HC sällskap till Hockeytvåan Vår, men den risken finns inte i Marcus värld:

– Det kommer inte att ske. Vi har allt att spela för, Bäcken inte något, det talar för oss.

THC missar Alltvåan om laget förlorar mot Bäcken, samtidigt som Värnamo tar minst en poäng och Ulricehamn och Kungälv båda vinner sina matcher.

Hittills den här säsongen har Marcus fått ihop 25 poäng på 17 spelade matcher, och det gör att han snittar 1,47 poäng per match.

– Helt okej, men det kan alltid bli bättre.

Sista omgången: Stenungsund-Ulricehamn, Kungälv-Tibro, Värnamo-Hovås, Trolhättan-Bäcken, Kållered-Sörhaga/Alingsås, Vänersborg-Töreboda.