Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Fram tills nu har Casper Andersson (till vänster) spelat med tröja nummer 62 i VHC, men när Markus Twillman nu återvänder till moderklubben passade Casper på att låna ut 62:an. Casper själv, uppflyttad i a-truppen till kommande säsong, funderar på att spela med numer 26 i stället.

Markus är tillbaka i VHC

Det är något speciellt med moderklubben, och nu är Markus Twillman tillbaka i sin. Under tisdagskvällen skrev han kontrakt med Vänersborgs HC.

Vid 29 års ålder har Markus Twillman hunnit med rätt mycket under sin hockeyresa, och efter diverse hållplatser på vägen är han nu tillbaka i VHC.

– Vänersborg är min moderklubb, det är klart att det känns bra att vara tillbaka, sa Markus bara minuterna efter att han skrivit på kontraktet som gör honom till VHC-spelare igen.

Ungdomshockeyn lirade han i Vänersborg innan det blev Mariestads BoIS (4 säsonger), Kungälvs IK (2), Vänersborgs HC (3) Grästorps IK (1) och Trollhättans HC (3).

– Min senaste säsong i VHC (2012/13) är min poängmässigt bästa hittills, och målet är att slå det nu, säger Markus.

Då bildade han kedja med Svante Flood och Victor Kjellsson, och för Twillmans del stannade räkneverket på 62 poäng (31+31).

Den säsongen tränades VHC av Peter Andersson, Markus kusin, och när det nu är samme "Löken" som tränar laget även kommande säsong så är det klart att de båda har pratats vid.

Och i lite andra ordalag än när Markus lämnade Grästorp och valde Trollhättans HC i stället för VHC.

– Det var en känslig övergång, visst var det så, och det fanns de som hade åsikter, "Löken" var en, säger Markus och skrattar åt minnet.

Men nu är det andra tider, mycket vatten har runnit under Gropbron sedan dess, och mest nöjd över att Markus är tillbaka är kanske Casper Andersson, Peters grabb och uppflyttad i a-truppen till kommande säsong.

– "Mackan" har varit en förebild och den centertyp som jag själv vill vara, det känns nästan lite konstigt att bli lagkompis med honom nu, säger Casper.

Samtidigt hade han inga problem att lämna över tröjan med nummer "62", det som har blivit Twillmans signum

– Det är coolt, men jag lånar bara ut den, när Markus slutar vill jag ha tillbaka den, skojar Casper.

För klubbchefen Patrik Duretic är Markus Twillman ytterligare en bit i det pussel som vi nu kan börja skönja bilden av, ett lag som gör att Duretic redan nu slår fast målsättningen till nästa säsong:

– Nu är det alltvåan, och i förlängningen kvalserien, som gäller.

Att han lyckats locka över ärkerivalen Trollhättans HC:s lagkapten och bäste spelare fäster han inte så stor vikt vid:

– Markus är född och uppvuxen i klubben, det är klart att han ska spela här.