Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Lagkaptenen Markus Twillmans formkurva är på uppåtgående och han är förväntansfull inför det som komma skall. ”Det är nu det roliga börjar, det är nu man kopplar på hornen”, säger han.

Nu ska THC upp till bevis

Trollhättans HC var klart för alltvåan ”hela säsongen”. Men på slutet körde det ihop sig. – Tur att det var Bäcken i sista matchen, säger tränaren Peter Berndtsson.

Tolv segrar, fem oavgjorda och lika många förluster – det gav 44 poäng och en andraplats i division 2 Södra A.
Men slutomgången blev dramatisk.
Seger var ett måste för laget som legat över strecket från och med omgång fyra.
– Mot bra lag spelar vi också bra, så Bäcken var helt rätt lag att möta i slutomgången, menar Peter Berndtsson.
THC vann med 3-1 och saken var klar.
– Jag tycker att vi har gjort det jättebra så här långt och tagit stora steg framåt jämfört med förra säsongen. Grabbarna gör sitt yttersta för att ta små steg varje vecka.
På lördag drar alltvåan igång med bortamatch mot HA74 Sävsjö. Lagkaptenen Markus Twillman har, så att säga, varit med förr, men aldrig spelat i det som nu tituleras alltvåan.
– Det är ju så nära division 1 man kan komma och jag är verkligen förväntansfull, det är ju nu det roliga börjar. Målet var att komma topp fyra och nu är vi där, nu måste vi höja oss ett snäpp.
Kapacitet finns, intygar både tränare Berndtsson och kapten Twillman, det gäller bara att plocka fram den – i varje match.
– Ja, nu väntar bara ”Bäcken-matcher”, påminner THC-tränaren på sin goa värmländska.
Styrkan i laget?
– Att vi har fyra femmor som alla producerar framåt och att vi har många som gör grovjobbet lite i skymundan, svarar Berndtsson.
– Vi har en harmoni i gruppen som inte fanns förra säsongen, vi har ingen som tar energi från oss andra. Känslan nu är lite som när jag var 19-20 år och vi gick upp i allsvenskan med Mariestad, det hade ingen förväntat sig men vi löste det tillsammans, säger Twillman.
Berndtsson påminner i sammanhanget också om att THC förfogar över två mycket bra och jämna målvakter – Marcus Melin och Erik Brunberg.
– De är oerhört viktiga för laget.
Hur tror ni att det kommer att gå?
– Det kommer att gå jättebra – om vi spelar som vi ska göra, säger Berndtsson.
– Vi har inte någon annan målsättning än att nå play off och dit går ju lag 1-6 i den här serien. Sedan får vi se, säger Markus Twillman vars form är på uppåtgående efter den knäskada som hämmat honom tidigare under säsongen:
– Men det är inget som kan förvärras, så det är bara att köra på. Jag är inte 19 längre, men det är nu man kopplar på hornen.
Alla är hela och friska i THC-truppen. Den ende som saknas är kanadensaren Tyler Prendergast som har varit hemma och blivit sjuk. Han ansluter till THC igen den 10 januari.
– Om var och en kan höja sig 2-3 procent så blir det många totalt, avrundar Markus Twillman hoppfullt.