Ny upplaga av Winter Classic Vänersborg – till förmån för Suicide Zero

Winter Classic Vänersborg blev en succé förra året. Nu vill evenemanget ta nästa steg – och har redan fått stöd av flera svenska storklubbar för att samla in pengar till organisationen Suicide Zero.
– Jag känner att det är en viktig sak att lyfta, säger Robin Säfström som ligger bakom Winter Classic Vänersborg.

ANNONS

När NHL skapade arrangemanget Winter Classic, som alltså är en stor utomhusmatch, blev det succé. Matcher har dragit över 80 000 åskådare och är en årlig höjdpunkt i den nordamerikanska högstaligan.

Förra året kom en lokal variant när Robin Säfström tillsammans med några kompisar och sponsorer drog i gång arrangemanget Winter Classic Vänersborg.

Totalt 16 lag gjorde upp i hockeyturneringen som spelades ute på Bandygrytan och pengar samlades då in till Barncancerfonden.

”Ännu större uppslutning”

Den 5 februari är det dags för den andra upplagan av Winter Classic Vänersborg. Robin Säfström jobbar stenhårt med förberedelserna när TTELA får en pratstund med honom och har alldeles precis fått in ett lag som anmält sig från Halmstad.

ANNONS

– Det slog ju stort när vi hade det förra gången. Jag tror att det kommer bli ännu större uppslutning runt omkring det här året. Nu pågår ju säsongerna, men vi jobbar hårt på att få dit många tidigare bra hockeyspelare, säger Robin Säfström.

Arrangörerna har inlett ett samarbete med Vänersborgs HC och kommer att ha mat- och dryckesförsäljning på plats. Det kommer dessutom att lottas ut grejer där pengarna går raka vägen till organisationen Suicide Zero.

– Vi vill inte bara skänka till en organisation (Barncancerfonden i fjol) utan vi kommer fortsätta byta. För min egen del som varit i hockeyvärlden vet att det är ganska hårt klimat där. Det är många som slutar i tidig ålder på grund av psykisk ohälsa, så därför känner jag att det är viktigt att lyfta den här biten, säger Säfström.

Vill skapa folkfest

Winter Classic Vänersborg får dessutom bra hjälp för att så många lotter som möjligt ska kunna säljas. Redan nu har flera toppklubbar i Sverige stöttat upp och skänkt signerade matchtröjor som kommer att vara en del av lotteriet. Det rör sig bland annat om Leksand och Örebro i SHL och Troja/Ljungby i HockeyAllsvenskan.

– Vi är i kontakt med Frölunda som var med och skänkte även förra året och sedan jagar vi Luleå litegrann också. Det kommer också finnas en Vänersborgs HC-tröja signerad från glansdagarna. Även en Trollhättan-tröja med deras gubbar som varit med. H-P Olsen bland annat, säger Robin Säfström.

ANNONS

Säfström har också som långsiktig plan att Winter Classic Vänersborg ska bli någonting riktigt stort.

– Målsättningen är att det ska bli en folkfest över en helg. Precis som vi har Aqua Blå på sommaren i Vänersborg. Vi vill ställa upp tält med servering och allting. Det är långsiktigt dit vi vill, säger Robin Säfström.

ANNONS