VHC-produkten Linus Öberg jublar tillsammans med sina lagkamrater efter 1–0-målet. Örebro förlorade sedermera mötet med 3–4. Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Nytt mål från Linus Öberg i SHL-slutspelet

Det såg länge ut som att Örebro och vänersborgaren Linus Öberg skulle bärga ytterligare en seger hemma mot Timrå i SHL-slutspelet. Men i den femte perioden avgjorde norrlänningarna mötet och stod därmed för en reducering i matchserien.

|

I kvartsfinal 1 mellan Örebro och Timrå stod Linus Öberg för en assist när Örebro vann med övertygande 4–1.

När kvartsfinal 2 sedan nådde sitt slut blev VHC-produkten tungan på vågen när han avgjorde matchen till Örebros fördel med tre minuter kvar.

Och det såg länge ut som att Linus Öberg och hans lag skulle vinna ännu en gång på tisdagskvällen – och således gå upp i en 3–0-ledning i matcher mot Timrå.

För vänersborgaren såg till att Örebro inledde på bästa sätt.

Lagkamraten Rasmus Rissanen skickade iväg avslutet som VHC-produkten skickligt styrde in till 1–0 efter knappa 15 minuter.

– Det är en bra puck av Rissanen, jag får den på klubban och den går in. Det är skönt att vi tar ledningen. Vi vill ta oss in framför mål och vara där, då handlar det om att ta lägena vi får, sa Linus Öberg till C More efter den första perioden.

Hämtade upp underläge

Därefter satte Örebro sig själva i en kanonsits när laget ledde med 3–1 inför den tredje perioden.

Men då hände något med gästande Timrå.

Underläget hämtades först upp till 3–3, vilket innebar att matchen gick till förlängning.

Där skulle Timrå sedermera dra det längsta strået när Jonathan Dahlén avgjorde, en och en halv minut in i den femte perioden.

Resultatet betyder att det nu står 2–1 i matcher till Örebro.

– Vi var inte skarpa som vi varit i de tidigare matcherna. Vad saker och ting beror på är svårt att säga, men det gäller att hålla uppe energin när det är många matcher. Där var vi inte i dag, sa Örebros tränare Niklas Eriksson till C More efter förlusten.

Nästa match i kvartsfinalserien spelas på torsdag kväll.