Peter Andersson har gjort sin sista säsong som tränare för Vänersborgs HC:s a-lag.
Peter Andersson har gjort sin sista säsong som tränare för Vänersborgs HC:s a-lag. Bild: Christian Flodin

Peter Andersson slutar som a-lagstränare i VHC: ”Naturligt”

Det blev inte det avslutet han hade hoppats på, men både klubben och han själv är överens om vad som behöver göras. Peter Andersson lämnar uppdraget som tränare för Vänersborgs HC:s a-lag.
– Det är helt klart rätt beslut, säger Andersson till TTELA.

ANNONS

Hur Vänersborgs HC:s säsong slutade vet vi vid det här laget. Man var serieledare i AllTvåan och stormade mot vidare kvalspel mot HockeyEttan, vilket också var klubbens stora mål inför och under säsongen.

Men raset skulle komma.

VHC började plötsligt rada upp förluster, lyckades aldrig få stopp på blödningen och missade till slut avancemang bland de sex bästa.

Nu står det också klart att det blir en ledande förändring i Vänersborgs HC inför fortsättningen. Efter sex år i rollen slutar Peter Andersson som klubbens huvudtränare för a-laget. Ett beslut som fattats gemensamt mellan parterna och sedan en längre tid tillbaka.

ANNONS

– Det här har jag och Mats (Tjernström, klubbchef) pratat om sedan någon gång kring juluppehållet. Det har varit klart rätt så länge att det här skulle bli min sista säsong. Jag har varit i en hel del år och med jobbet jag har omkring i föreningen så kändes det naturligt för mig. De behöver få en ny röst i a-laget så det här var planerat, säger Peter Andersson.

"Ska inte hymla”

Peter Andersson är anställd av Vänersborgs HC och det jobbet kommer att fortskrida, men han kommer nu istället bli tränare för klubbens J20-lag och fortsätta utveckla föreningens ungdomsled framåt.

– Vi ska försöka jobba lite långsiktigt och målsättningen är att få upp lite egna produkter till a-laget, säger Andersson.

Känns det vemodigt att lämna a-laget?

– Jag hade väl hoppats på att få ett bättre resultat och det tror jag gäller samtliga. Det ska jag inte hymla med. Sedan har jag nog inte landat än känner jag, utan det kommer nog ta några veckor till. Det är klart att det är vemodigt. Vi har haft en plan för det här och det är många killar som varit med alla åren som jag haft laget. Man kände ju att ”det här är året” och det såg ju rätt bra ut länge, men det blev pladask, säger Andersson och fortsätter:

ANNONS

– Jag tror att VHC gör rätt här också även om jag nu varit med i det. Det här är helt klart rätt beslut.

Har det funnits några tankar på att lämna VHC och fortsätta som seniortränare någon annanstans?

– Nej, nej, nej! Egentligen tycker jag nästan att jag varit något år för länge, men det föll sig ju så när pandemin stoppade säsonger. Jag känner spelarna så pass väl och det är lätt att vissa hamnar i fack, så det här är helt naturligt. Jag hade nog inte varit kvar till nu om det inte varit för pandemin. Det är bara bra med lite förändring så att det inte går troll i det, säger Peter Andersson.

Bo Tallbo som är ordförande i Vänersborgs HC har bara gott att säga om Peter Andersson och arbetet han lagt ned.

– Han har gjort ett kanonjobb! Han har varit med sedan 2010 i olika roller och haft huvudansvaret för a-laget sedan 2016. Någon gång måste man vända blad, men Peter är en stark motor i hela föreningen, säger Tallbo.

ANNONS