Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Hynek Tobola är klar för en fortsättning i Vänersborgs HC. Bild: Christian Flodin
Hynek Tobola är klar för en fortsättning i Vänersborgs HC. Bild: Christian Flodin

Poängbacken förlänger med Vänersborg

Han gjorde 48 poäng på 36 matchen från sin backposition förra säsongen.
Nu har Hynek Tobola förlängt sitt kontrakt med Vänersborgs HC.
– Han är en av seriens bästa backar, säger VHC:s klubbchef Patrik Duretic.

I normala fall hade Vänersborgs HC troligen laddat för en match i alltvåan i helgen och klubbchefen Patrik Duretic hade haft åtminstone två månader kvar innan arbetet med att förlänga spelarkontrakt och leta nyförvärv skulle inledas.

Men nu är verkligheten en annan när coronaviruset satt seriespelet på paus – och då har Duretic redan haft tid att börja bygga.

– Det här är nog en rekordtidig sajning, säger klubbchefen.

Det är inte vilken som helst. Den tjeckiske backen Hynek Tobola kom till Vänersborg redan 2015, gjorde förra säsongen 48 poäng på 36 grundseriematcher och nu har han bestämt sig för att stanna i VHC.

– Han är en av seriens bästa backar. Kanske seriens bästa back rent offensivt. Det känns såklart jättebra att han stannar kvar med oss, säger Duretic.

Han har tidigare haft en lite mer blygsam poängskörd, vad var det som gjorde att han exploderade förra säsongen?

– Det känns som att han kom lite bättre förberedd till säsongen och hade ett väldigt bra självförtroende. Han växte med det och sedan har han ett riktigt bra direktskott. Det här är en väldigt viktig förlängning för oss, säger Patrik Duretic.

Hynek Tobola, som för övrigt blev pappa nyligen, är VHC:s första förlängning för året men klubben jobbar på att kunna presentera fler namn inom den närmaste tiden.