Pontus Nyberg får dubbla roller i Trollhättans HC framöver. Heltidsanställningen är nämligen delad mellan uppdragen som kanslichef och ansvarig för juniorverksamheten.
Pontus Nyberg får dubbla roller i Trollhättans HC framöver. Heltidsanställningen är nämligen delad mellan uppdragen som kanslichef och ansvarig för juniorverksamheten.

Pontus lockades av THC:s plan

När Trollhättans HC presenterade sin plan föll Pontus Nyberg direkt. …– Klubben vet vart den vill, och hur man ska komma dit, upplägget lockade mig, säger han.

ANNONS
|
Pontus Nyberg, 32, är den senaste rekryteringen till THC och som heltidsanställd kanslichef och ansvarig för juniorverksamheten, tjänsten är delad 50-50, blir han något av navet i klubben framöver. Och som klippt och skuren för uppgiften nu när THC hoppas kunna ha ett fullödigt hockeygymnasium till läsåret 2017/18. Men redan till den kommande säsongen erbjuds studier med hockeyprofil, med träning två dagar i veckan på skoltid, och inriktning på individuell spelarutveckling. – Att vara med och bygga något nytt från grunden är spännande, och det är precis det jag jobbat med i Växjö, säger Pontus. Till THC kommer han nämligen närmast från fyra år hos Växjö Lakers (SHL) där han hade hand om klubbens lag i J18 Elit parallellt med jobbet på hockeygymnasiet där. Pontus egen spelarkarriär blev kort, när han vred sönder sitt ena knä redan vid 15 års ålder, men tack vare att tränarkarriären inleddes direkt har han trots sin ålder hunnit samla på sig massor av erfarenhet från en rad olika klubbar (bland annat Leksands IF och Arlanda Wings förutom Växjö Lakers). Elittränarutbildningen (ETU), som är den högsta i Svenska Ishockeyförbundets regi, avslutade han redan för två år sedan. Nu kunde han välja bland anbud från 5-6 klubbar, i både Sverige och Norge, men fastnade ändå för THC: – Det är en spännande satsning klubben gör, det märks att man vill något med sin verksamhet.
Som ansvarig för klubbens juniorverksamhet vill han se en röd tråd, ända från ungdom och upp till a-laget: – I Lakers spelade vi likadant på J18-nivå som a-laget, och det fanns en dialog med Sam Hallam (coach för SHL-laget). Man ska kunna lämna junior- och gå direkt till a-laget, säger Pontus, och antyder att kontakten med Peter Berndtsson, a-lagstränaren i THC, blir viktig. Trollhättan har den kommande säsongen en träningstrupp och två juniorlag i seriespel, både J18 och J20 återfinns i division 1. Flytten till Trollhättan betyder också att han kortar avståndet hem till Avesta, och får möjlighet att upptäcka en ny del av Sverige. – Det är ingen vit fläck, men ändå ganska oupptäckt för mig. Fotnot: Pontus Nyberg börjar jobbet i THC den 8 augusti.
ANNONS