Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Alexander Sundstrand har snabbt blivit en viktig pjäs i årets VHC. Bild: Christian Flodin

Sundstrand: "Hoppas det blir en lång säsong"

Alexander Sundstrand värvades till Vänersborgs HC från Tibro inför säsongen och visade sig snabbt bli en klippa där bak. Nu gör han sin första säsong i alltvåan.
– Det är riktigt kul, kommer att vara många roliga matcher framöver, säger den unge målvakten.

Förvisso kunde Alexander Sundstrands debut i alltvåan slutat roligare. Nu blev det förlust mot Bäcken efter att han släppt in en puck med bara minuten kvar.

–Det var surt att släppa in ett så sent mål och för stunden var det tungt. Men när jag tänker på helheten så gjorde jag en godkänd match, säger Alexander Sundstrand och fortsätter:

– Och laget gjorde en riktigt bra match, det var bara skärpan som saknades.

Kommit in bra i laget

21-årige Sundstrand kom till VHC inför säsongen och tog snabbt en självklar plats i laget. Han startade 18 av 22 matcher i division 2 Södra A och slutade på räddningsprocenten 92,81, vilket var näst bäst efter Grästorps Simon Zurawski (92,99).

– Det har gått bra och det är riktigt roligt. Jag har kommit in jättebra i laget. Som målvakt är du viktig och har inte råd att göra några misstag, och det tycker jag inte att jag har gjort. Men det gäller att vara på topp hela tiden, om man börjar slappna av så sitter puckarna bakom en, säger han.

Och än är inte säsongen över, i stället är det fullt fokus på alltvåan.

I kväll väntar match mot Borås HC i Brätte ishall. Förra säsongen var boråsarna på intet sätt ett drömmotstånd för VHC med idel förluster som facit. Men i år har pendeln slagit över.

–Det gick bra mot dem hemma senast (seger 6-3) och det ska bli roligt att möta dem igen. Det känns riktigt bra, VHC är bättre i år känns det som, säger han.

Bättre rustade

VHC vann även bortamatchen, 4-3 efter förlängning. Därmed är det inte svårt att gissa att Borås är rejält revanschsuget. Lägg därtill att laget förlorade första matchen i alltvåan mot Värnamo (5-6).

–De har förstärkt med en spelare, Henrik Eriksson, som gjorde tre poäng mot Värnamo. Han får vi se upp med. Borås är ett tungt lag att möta med mycket fart, de sätter pucken djupt och driver mycket mot kassen. Men vi är också tunga att möta och jag tror det kommer att bli en härlig drabbning, säger Peter Andersson, tränare i VHC.

Trots den inledande förlusten är Andersson och hans VHC självsäkra.

– Vi har mer erfarenhet av spel i alltvåan i år och känner att vi har ett spel som passar, så vi är inte stressade. Vi har ändrat försvarsspelet och försöker sätta större press på puckhållaren så vi vinner tillbaka pucken tidigare.