Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Trollhättans HC kan lägga till ytterligare ett namn på listan över nyförvärv. Det senaste tillskottet heter Tyler Prendergast (ej spelaren på bilden), en 26-åring från Kanada.

THC byter en kanadensare mot en annan

Trollhättans HC byter en kanadensare mot en annan. När Andre Leclair ångrade sig valde man nämligen att ta in Tyler Prendergast istället. – Han kan tillföra vårt lag en ny dimension, tror sportchefen Eric Bowallius.

I maj presenterade THC en nyförvärvskvartett som bland annat innehöll forwarden Leclair, som – i likhet med Robin Mendelsohn – närmast kom från Olofström IK i division 2. Sedan dess har dock 26-åringen funnit kärleken, och därför tappat motivationen till en flytt.
– Han kunde inte bestämma sig, vi fick liksom inga besked, säger Bowallius som därmed fick riva kontraktet med spelaren.

Det var också på Mendelsohns inrådan som man vände sig till Tyler Prendergast, som gjorde 58 poäng på 31 matcher i SCS Fighting Saints under förra säsongen. Efter noggrann videoscoutning valde THC därefter att slå till.
– Det är en typiskt kanadensisk spelare: han går hårt på mål och tvekar inte. Jag tror inte att det blir n­ågra överraskningar åt endera hållet, mer än att han är väldigt poängstark. Han har också spelat i en liga som är jämförbar med division 1 e­nligt Mendelsohn.

Det här blir Prendergasts första hockeyäventyr utanför Nordamerika, men Eric Bowallius hoppas att han snabbt ska acklimatisera sig efter ankomsten i början av september.
– Jag tror att han kan tillföra mycket för vår del, så det ska bli spännande att se, säger han om Prendergast, som skrivit ett avtal på 1+1 år.
Samtidigt är THC nära att säkra den sista pusselbiten i truppen. Det handlar närmare bestämt om den backplats som för tillfället är vakant.
– Vi har kontakt med en kille och väntar på besked, avslöjar Bowallius.

Handlar det om en svensk eller utländsk spelare?
– Det är en spelare som inte är från Sverige.