Tung förlust. Marcus Carlssons reducering till 1-2 fem minuter in i den tredje perioden gav hemmalaget hopp. Men THC föll i slutminuten mot Ulricehamn.

THC föll tungt

THC hämtade upp 0-2 till 2-2. Men föll i slutminuten mot Ulricehamn. – En tung förlust, så är det ju, säger THC-tränaren Peter Berndtsson.

|

THC inledde spelet i alltvåan med att förlora förlängningen borta mot HA 74. I hemmapremiären mot Ulricehamn blev det inga poäng alls, trots att THC tryckte på från start och med hög forechecking styrde spelet i inledningen av matchen.

Hemmalaget hade också ett par chanser att ta ledningen. Närmast var Cameron Yarwood som knappt tre minuter in i matchen sköt ett skott mot en skymd Tim Norén i Ulricehamns mål. Norén fick pucken på sin vänstra axel och styrde den tätt över ribban.

Men efter den inledande anstormningen gled initativet sakta över till gästerna.

Mot slutet av perioden var det Ulricehamn som dominerade.

– Men jag tycker att vi gör en bra första period. Vi låg på och valde rätt tillfällen att gå till anfall, säger Peter Berndtsson.

Men 0-0 efter den första perioden. Och det stod sig till slutet av den andra perioden då gästerna fick sin rättmätiga utdelning efter att ha dominerat mittenakten.

Kim Carlsson var sist på pucken i en snabb omställning, där hemmalaget inte hängde med i defensiven.

– Vi gjorde inte riktigt jobbet i den andra perioden, konstaterar Peter Berndtsson.

Tung inledning även på slutakten för THC, som dryga minuten in i den sista perioden fick se gästerna gå ifrån till 0-2 i spel 5 mot 3.

Inte mycket tydde på att THC skulle kunna resa sig då, men när Marcus Carlsson utnyttjade en omställning på bästa sätt genom ett dragskott mot en skymd Tim Norén satt pucken i nät och det var match igen.

I spel 4 mot 4 kunde Emil Andersson kvittera efter en fin framspelning från Cameron Yarwood.

I slutet av matchen blev det öppna ytor åt båda håll och publiken bjöds på spänning och underhållning. Matchen såg ut att gå till förlängning, men ett slumpskott efter tekning knappa minuten före slutsignalen gav utdelning för gästerna.

Robin Thorstenson tillskrevs målet, men från läktarplats syntes det att pucken styrdes in i egen kasse via en THC-klubba.

2-3 och Peter Berndtsson tog timeout.

Utan målvakt och med sex spelare på isen satsade THC allt på en kvittering. Men hemmalaget fick inte fram någon bra kvitteringschans och föll tungt.

– Det kommer att bli många jämna matcher i den här serien. Vi måste göra mål på de chanser vi har. Sedan kommer vi heller inte rätt i varje byte och det är då missarna som ger motståndarna chanser kommer, säger Peter Berndtsson.

Matchfakta

Alltvåan södra THC-Ulricehamn 2-3 (0-0, 0-1 (2-2)

Målen: 0-1 (37.06) Kim Carlsson, 0-2 (41.06) Fredrik Engdahl, spel 5 mot 3, 1-2 (45.39) Marcus Carlsson, 2-2 (51.43) Emil Andersson, spel 4 mot 4, 2-3 (59.07) Robin Thorstenson.

Utvisningar, THC: 3x2, 2x5, 2x20

Ulricehamn: 5x2

Skott totalt: 32-44.