Avbräck. Tyler Prendergast är skadad och riskerar att missa måstematchen mot Mörrum.
Avbräck. Tyler Prendergast är skadad och riskerar att missa måstematchen mot Mörrum.

THC laddat inför avgörandet

Ska Trollhättans HC ta sig till play off eller inte? Det avgörs på söndag när den sista omgången i alltvåan avgörs. – Alldeles oavsett, är vi nöjda med säsongen, säger Eric Bowallius, sportchef i THC.

ANNONS
|

När THC tar emot Mörrum hemma i Slättbergshallen på söndag kväll, är det bara seger som gäller för hemmalaget om man vill nå play off-spelet. I nuläget ligger man precis nedanför kvalstrecket, med två poäng upp till Boro/Vetlanda och Värnamo, som är de två lag man har praktisk möjlighet att klättra förbi. Som sagt, är det dock vinna eller försvinna som gäller för Trollhättelaget.

– Det är kul att vi har något att spela för i den sista omgången, och jag tycker att det finns hopp, säger en optimistisk Eric Bowallius, sportchef, vars lag dessvärre kan få tvingas klara sig utan Tyler Prendergast och Emil Andersson i serieepilogen. Däremot är Jonas Forsberg, som fick en smäll i onsdagens match mot Bäcken och lämnade arenan i ambulans, klar för spel.

ANNONS

– Med största sannolikhet kan Jonas spela på söndag, berättar Bowallius, som även har synpunkter på att konkurrenterna Värnamo (fredag kväll 19.00) och Boro Vetlanda (söndag 16.00) spelar på andra tider än THC (söndag 17.00). Detta gör det möjligt för de andra lagen att spela på resultat.

– Det är klart att i en avslutande omgång bör alla matcher spelas samtidigt, men jag tror och hoppas att alla lag är så pass professionella att de inte vill spela på resultat. Samtidigt måste vi göra vårt jobb också, och gör bäst i att enbart fokusera på vår match.

Hur som helst, är sportchefen nöjd med sitt lags säsong oavsett om det blir playoff eller inte.

– Det vore snöpligt att missa play off, men oavsett om vi gör det eller ej, har det varit en oerhört lärorik säsong för föreningen där vi har tagit steg framåt samt fått med oss nyttiga erfarenheter.

Innan intervjun är över, passar Bowallius på att be om hjälp från Trollhättepubilken.

– Kom på söndag och stötta oss! Ni kan vara skillnaden mellan vinst och förlust.

ANNONS