Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

THC-ledare stängs av från all idrott

THC:s General Manager Kent Olsson stängs av som ledare från all idrottslig verksamhet i ett års tid efter övergreppet mot domaren Fredrik Rönnberg.

– Ett av de tuffaste beslut jag har varit med om att döma ut, säger Torbjörn Holm, ordförande i Ishockeyförbundets disciplinnämnd region Syd.

Det var efter slutsignalen mot HA 74 i den avgörande playoffmatchen till kvalet mot division 1 som domaren och THC-ledaren Kent Olsson hamnade i bråk med varandra på väg in till omklädningsrummen.
Hårt verbal ordväxling och fysiska angrepp förekom varpå domaren Fredrik Rönnberg anmälde THC-ledaren Kent Olsson för strypgrepp. Kent Olsson gjorde en motanmälan om olaga hot och förtal.

När disciplinnämnden tog upp ärendet sent på tisdagskvällen gick den helt på domarens linje.
– Ledaren har sökt upp domaren efter matchen och angripit honom både verbalt och fysiskt. Ledaren har ingenting i det båset att göra, säger Torbjörn Holm.

Har det förekommit strypgrepp?
– Det har varit både ett verbalt och fysiskt angrepp, någon form av slag mot bröstet eller halsen på domaren. Men det saknar egentligen betydelse hur det fysiska angreppet skett. Det är att ledaren söker upp domaren efter matchen och angriper honom verbalt och fysiskt i ett bås där ledaren inte har någonting att göra som gör att vi fattar det här beslutet.

LÄS OCKSÅ: Kommer att överklaga domen

Vittnen till händelsen; matchens två linjemän, en materialförvaltare i Sävsjö och en annan THC-ledare, har hörts om vad som hänt. Berättelserna går till viss del isär. THC-ledaren förnekar strypgrepp, men medger verbalt angrepp och fysisk kontakt.

Torbjörn Holm säger att han aldrig tidigare varit med om att döma ut ett så hårt straff.
– Det här är mycket ovanligt beslut och ett mycket hårt straff. Men en ledare på den här nivån ska vara ett föredöme.
Disciplinnämnden grundar sitt beslut på tidigare beslut i liknande händelser inom andra idrottsförbund.
– Det är praxis att döma ut ett sådant här straff.

Var ni eniga i ert beslut?
– Ja. Alla sju ledamöter har fattat det här beslutet och står bakom det.

Kent Olssons motanmälan mot domaren lämnades utan åtgärd.
– Det blir ingen åtgärd mot domaren. Vi har inte hittat något som styrker att han ska ha gjort något utfall mot ledaren. Och att domaren kan ha skrikit strypgrepp i situationen ser inte vi som något förtal.
Besluten kan överklagas till Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd. Det ska göras inom två veckor från det att de inblandade tagit del av besluten.