Tvåmålsskytt. Emil Andersson gjorde två mål när THC besegrade Stenungsund i hockeytvåan på söndagskvällen.

THC ny serietvåa efter bortaseger

THC dominerade bortamatchen mot Stenungsund, men hade svårt att förvalta sina chanser. Emil Andersson avgjorde när han satte 4-2 med sju minuter kvar av matchen.

|

– Vi gjorde det vi skulle, men inte mer, säger THC-tränaren Peter Berndtsson.

THC förde spelet från start och var i ledning med både 1-0 och 2-1, men hemmalaget gav aldrig upp. Matchen var målmässigt jämn i drygt 50 minuter, trots stor THC dominans.

– Men det kändes aldrig riktigt farligt, trots att vi saknade fart i spelet i dag, säger Peter Berndtsson.

Mattias Lundgren inledde målskyttet med att ge THC en tidig ledning i den första perioden. Joakim Kinger kvitterade.

Emil Andersson gav THC ledningen på nytt i mitten av den andra perioden, men Stenungsund kvitterade igen. Denna gång i spel 5 mot 3.

2-2 och jämnt inför slutakten med andra ord.

Där fick THC en bra start, när William Frölin satte 2-3 drygt två minuter in i perioden och när Emil Andersson gjort sitt andra och THC:s fjärde mål för kvällen med drygt sju minuter kvar att spela var Stenungsund ett slaget lag.

THC klättrade i och med segern upp till andra plats i tabellen, tre poäng bakom serieledarna Bäcken och två före rivalen Vänersborg.

Närmast väntar match mot tabellfyran Kungälv hemma i Slättbergshallen på fredag kväll.

Matchfakta:

Hockeytvåan Södra A:

Stenungsund-THC 2-4 (1-1, 1-1, 0-2)

Målen: 0-1 (2.28) Mattias Lundgren, 1-1 (12.42) Joakim Kinger, 1-2 (32.47) Emil Andersson, 2-2 (36.25) Håkon Andreassen (spel 5 mot 3), 2-3 (42.42) William Frölin, 2-4 (52.49) Emil Andersson (spel 5 mot 4).

Skott: 18-39 (6-9, 7-19, 5-11)

Utvisningar, Stenungsund: 2x2, THC 4x2.