THC tappade allt i seriefinalen

THC var på väg mot seger i toppmötet borta mot Bäcken. Men 3-0 nio minuter före slutsignalen blev till en blytung 3-4-förlust. - Vi orkade inte hålla emot längre när de reducerade till 3-1, suckar THC-tränaren Peter Berndtsson.

|

THC var i serieledning inför söndagskvällens seriefinal borta mot Bäcken. Och det såg länge ut som om Trollhättans hockeykillar skulle dryga ut serieledningen och ta ett tidigt grepp om seriesegern.

THC fick en smakstart på matchen. Jonas Lönn gjorde 1-0 efter drygt tre minuter. Och när Emil Andersson gjorde 2-0 i mitten av den första perioden var hemmalaget på fall.

- Vi höll emot bra när de satte press på oss, säger Peter Berndtsson.

Första perioden avslutades med ett slagsmål, där THC:s Peter Cintala fick matchstraff sedan han kastat handskarna.

Men THC utökade ändå till 3-0 i början av den andra perioden genom Philip Erixon. Och trots kraftig Bäckendominans höll Trollhättan ställningarna långt in i den tredje perioden.

Men när hemmalaget satte 3-1 drygt elva minuter in i slutronden säckade Trollhättan bokstavligt talat ihop.

- Det är klart att matchen från i fredags sitter lite i benen när det går som det gör på slutet. Vi drog oss tillbaka för mycket, säger Peter Berndtsson.

2-3 och 3-3 kom med elva sekunders mellanrum med drygt fem minuter kvar av matchen. Och med 22 sekunder kvar avgjorde Bäcken till 4-3.

Tungt för THC, som istället för utdrygad serieledning nu är serietvåa - två poäng bakom Bäcken.

Matchfakta: Hockeytvåan Södra A: Bäcken-THC 4-3 (0-2, 0-1, 4-0)

Målen: Första perioden:0-1 (3.34) Jonas Lönn, 0-2 (8.29) Emil Andersson. Andra perioden: 0-3 (4.17) Philip Erixon Tredje perioden: 1-3 (11.03) Kevin Börjesson, 2-3 (14.43) Sebastian Wallén, 3-3 (14.54) Kevin Börjesson, 4-3 (19.38) Richard Flodin.

Skott: 46-22