Marcus Carlsson gjorde mål när THC vann borta mot Hovås.

THC tog extrapoängen i sudden

Försäsong är en sak, serie­matcher något annat. – Vi vann till slut, det var väl det enda som var positivt, sa THC-tränaren Peter Berndtsson.

|

THC gjorde det mesta rätt på försäsongen, men fick inte alls spelet att stämma lika bra när säsongens första seriepoäng stod på spel. – Det vi gjort rätt tidigare gjorde vi fel nu, passningsspelet var inte alls som tidigare, kanske var det premiärnerver, funderade THC-tränaren. Ändå såg det länge ut som att det skulle räcka för att få med sig alla tre poängen hem till Trollhättan, matchuret visade 16.28 i tredje perioden när Jacob Bertilsson, i powerplay, gjorde vad man lite till mans trodde var segermålet. – Det trodde jag också, det kändes lugnt i tredje perioden, och när det var så lite kvar trodde jag vi skulle fixa det. Men Hovås tog timeout, och redan i nästa byte var det kvitterat. Det tog matchen till sudden death och segermål av Emil Andersson. – Emil och Tyler Prendergast kom två mot en och spelade bort både backen och målvakten. Vackert segermål, ja visst, men i övrigt? Nja. – Nu kan det bara bli bättre, sa THC-tränaren.

Matchfakta Hovås-Trollhättans HC 3-4 (2-1, 0-1, 1-1, 0-1) Målen: 0-1 (16.50) Marcus Carlsson, 1-1 (18.24) Alexander Wetterstrand, 2-1 (19.03) Robert Mikes, 2-2 (23.51) Markus Twillman, 2-3 (56.28) Jacob Bertilsson, 3-3 (57.05) Robert Mikes, 3-4 (63.13) Emil Andersson. Utvisningar, Hovås: 9x2 minuter. THC: 5x2 min. Skott: 29-36. Domare: Alexander Aronsson.