Vilken kväll, Marcus! Marcus Carlsson hade en sällsynt bra kväll i Slättbergshallen. Med tre mål och tre assists låg han bakom THC:s 8-4-seger mot Töreboda.

THC vann på nytt

Toppen mot botten. Det kunde väl bara sluta på ett sätt? Jodå, THC vann mot Töreboda med 8-4 (1-1, 3-2, 4-1).

|

Men det finns mer att ge. – Vi gjorde en sådär lagom insats, betygsatte Marcus Carlsson, som med tre mål och tre assists var kvällens store aktör på isen. En nykomponerad förstaline med anfallstrion Marcus Carlsson, Markus Twillman och Tyler Prendergast var kvällens stora utropstecken i Slättbergshallen.

Tillsammans låg de bakom sex av THC:s åtta mål och Marcus Carlsson själv stod för tre mål och tre assists.

– Skönt att det äntligen lossnade, log Carlsson efter matchen.

Men vi tar det från början.

THC skapade ett massivt tryck redan från första nedsläpp och när Tyler Prendergast satte 1-0 på pass från Marcus Carlsson halvvägs in i den första perioden var det både rättvist och välförtjänt.

Töreboda hade så långt knappt varit ute ur egen zon och hängde helt enkelt inte med i hemmalagets tempo.

Men så drabbades THC av en utvisning och Sebastian Roos kunde styra in 1-1 i spel 5 mot 4.

THC föll tillbaka och blev konfunderat i slutet av perioden.

Och när gästerna, nästan direkt på tekning, i andra periodens inledning gjorde 1-2 kändes det för ett ögonblick som om Töreboda skulle bli en obehaglig överraskning.

Fast det höll inte Marcus Carlsson med om.

– Vi följde vår plan och jag tycker att vi hade kontroll hela vägen.

Marcus Twillman kvitterade till 2-2 på pass från Tyler Prendergast drygt två minuter in i perioden och Marcus Carlsson gjorde strax efter 3-2 efter ett vackert klapp-klapp-spel med Prendergast.

Men så, igen, kom Töreboda tillbaka och kvitterade. Marcus Grönlund satte 3-3 mitt i perioden efter passivt agerande av THC:s defensiv.

Efter det målet sjönk tempot i matchen och Töreboda tilläts hänga med. THC hittade inte rätt i sitt anfallsspel och det såg för en stund även vilset ut i defensiven.

Marcus Carlssons 4-3-mål i slutet av perioden var viktigt för THC, som därmed kunde gå ut i ledning inför slutakten.

Och där var THC det klart starkaste laget.

Tyler Prendergast gjorde direkt 5-3, framspelad av Marcus Carlsson och när Emil Andersson satte 6-3 några mintuer senare var saken klar.

En Törebodareducering med drygt sex minuter kvar kunde inte rubba hemmalaget.

I slutskedet gjorde Marcus Carlsson 7-4 och Emil Andersson 8-4.

THC är fortsatt tvåa i tabellen, två poäng bakom Bäcken men med en match mindre spelad.

Matchfakta

THC-Töreboda 8-4 (1-1, 3-2, 4-1)

Målen, Första perioden: 1-0 (8.37) Tyler Prendergast, 1-1 (15.15) Sebastian Roos (spel 5 mot 4).

Andra perioden: 1-2 (0.16) Sebastian Roos, 2-2 (2.07) Markus Twillman, 3-2 (4.47) Marcus Carlsson, 3-3 (8.51) Markus Grönlund, 4-3 (17.23) Marcus Carlsson.

Tredje perioden: 5-3 (1.08) Tyler Prendergast, 6-3 (3.44) Emil Andersson, 6-4 (13.50) Martin Andersson (spel 6 mot 4), 7-4 (18.37) Marcus Carlsson ( i öppen kasse), 8-4 (18.53) Emil Andersson.

Utvisningar, THC: 2x2, 1x5 + matchstraff

Töreboda: 4x2, 1x10

Skott: 43-23 (14-3, 16-7, 14-13)

Domare: Jan Byhlin