Trollhättans HC drar sig ur seriespelet – bara veckor innan kvalet

Det har varit extremt sportsligt ansträngt hela säsongen och nu sätter även ekonomin stopp. Trollhättans HC drar sig ur seriespelet – och kommer tvångsdegraderas till nästa säsong.
– Det kostar väldigt mycket pengar och vi klarar inte det, säger THC:s ordförande Jonas Torrestad.

ANNONS
|

Det är omkring två veckor sedan som ledningen i Trollhättans HC satt i möte och beslutade att a-lagsverksamheten skulle fortgå säsongen ut. Att frågetecken kring den saken fanns handlade främst om att det kommande kvalspelet för att hålla sig kvar i division 2 var lagt så långt fram att det skulle spelas efter att isen i Slättbergshallen tagits bort. Dessutom hade man svårt att hitta istider till sina matcher då man inte ville flytta på de inplanerade ungdomscuperna som är ett stort ekonomiskt tillskott för klubben.

Problematiken skulle dock lösas.

– Vi visste inte riktigt hur vi skulle lösa det här, men vi anpassar och flyttar. Ingenting är ju omöjligt och förbundet är samarbetsvilliga nu i och med pandemin, sa THC:s ordförande Jonas Torrestad till TTELA då.

ANNONS

Men ett nytt beslut har fattats.

”Har inte resurserna”

TTELA kan nu berätta att Trollhättans HC drar sig ur division 2 och seriespelet för sitt a-lag. Man kommer inte att spela fler matcher den här säsongen trots att bara fåtalet veckor återstår av fortsättningsserien innan det stundande kvalet hade väntat.

A-lagsspelarna och ledarna meddelades om beslutet under måndagskvällen. De kommer inte få fullfölja sin säsong och dessutom har deadline-datumet för övergångar passerat vilket gör att spelarna inte kan slutföra säsongen i en annan klubb.

LÄS MER:Fagerlin om THC:s beslut: ”Känner sig grundlurad”

– Vi har inte de ekonomiska resurserna som många andra har. Många lägger miljontals kronor på sina trupper och vi kan inte göra det. Det blir nu också en väldigt förlängd säsong där vi får hyra in oss i andra hallar. Sedan kostar varenda match med bussar och domare och så vidare. Det kostar väldigt mycket pengar och vi klarar inte riktigt det. Vi anser att vi måste starta om för vi har inte de ekonomiska resurserna att konkurrera i tvåan, säger Jonas Torrestad, ordförande i THC.

Trollhättans HC har varit säsongens stora slagpåse i HockeyTvåan. Under höstserien vann man inte en enda match under ordinarie matchtid och i fortsättningsserien har det inte blivit annat än förluster för laget. I början av säsongen var också truppen rejält skral och laget fick spela en del matcher utan att ens kunna ställa upp med tre formationer.

ANNONS

Redan då fanns också farhågorna att säsongen skulle bli svår att genomföra rent ekonomiskt.

– Ja. Vi var i valet och kvalet redan innan, men hur det än är så har man alltid en tro att det kanske löser sig. Men pandemin blev långt gången och cupspelet betyder så oerhört mycket för vår ekonomi, säger Torrestad.

Sparar över 100 000 kronor

Att Trollhättans HC drar sig ur division 2 innebär att klubben tvångsdegraderas i seriesystemet och kommer att spela i division 3 den kommande säsongen.

– Vi får spara så mycket pengar vi kan och satsa på division 3. Vi får hoppas att vi kan få ihop egna förmågor och kanske killar från andra föreningar som vill spela seniorhockey, men inte kan ta en plats i tvåan. Trean kommer bli bättre i vårt område också. Ibland måste man ta beslut i en förening. Det är inte roligt att dra sig ur en serie, men vi sparar över 100 000 kronor på att göra det, säger Torrestad och fortsätter:

– Hade vi fördärvat för andra föreningar genom att göra det här så hade det varit en annan sak, men det gör vi inte nu. Vi gör det här nu, vi sparar pengarna, gör en ny satsning i trean och det känns som rätt beslut, säger Jonas Torrestad.

ANNONS

ANNONS