Nora Oskarssons Trollhättefallens HC avslutar nu sin verksamhet.
Nora Oskarssons Trollhättefallens HC avslutar nu sin verksamhet. Bild: Christian Flodin

Trollhättefallen lägger ned verksamheten

Efter hårt arbete kunde Trollhättefallen äntligen komma till spel under säsongen som gått, men det kommer däremot inte att bli fler.
Klubben har nu beslutat att lägga ned verksamheten.
– Vi har känt länge att det här inte skulle hålla, säger klubbens ordförande Henrik Arnström.

ANNONS
|

Det är i ett långt inlägg som Henrik Arnström meddelar att Trollhättefallens tid som hockeyklubb med lag i seriespel inte blir längre än så här. Man startade upp klubben under sena våren 2020 för att hålla dam- och flickhockeyn i området vid liv och efter att den första säsongen ställts in med anledning av pandemin kunde man under 2021/22 komma till seriespel med laget och tampas mot klubbar som bland andra hårdsatsande Malmö Redhawks.

– Det har varit tungt sedan vi startade efter att vi inte kunde vara kvar i THC. Första säsongen blev ju inte alls som vi tänkt oss med nedstängningen av både serien och träningarna. Sedan hade vi det tungt på försäsongen och visste inte någonting kring hur det skulle bli med spelare och ledare, säger Henrik Arnström när TTELA når honom kort efter beskedet.

ANNONS

Han fortsätter sedan:

– Vi förlorade lite eldsjälar på vägen så det var andra som fick axla manteln. Vi fick ändå ihop ett lag och det är vi stolta över. Vi värvade hit en kanadensiska, en spelare från Linköping med SDHL-rutin och hade vårt samarbete med Göteborgs HC som fungerade hyfsat, säger Arnström.

”Har ingenting bakom oss”

Men Trollhättefallen får inte ihop det ytterligare ett år. Det är styrelsens gemensamma bedömning. Klubben står helt enkelt inför utmaningar man inte kan mäkta med.

– Det är i organisationen det brustit. Vi har ingenting bakom oss så när vi nu inför säsongen vet att vi tappar många spelare och då även föräldrarna som är de som varit ledare, funktionärer och i styrelsen så blir det för tungt. Vi har känt av länge att det inte skulle hålla. Vi försökte, men vi lyckades inte riktigt, säger Arnström.

Hur känns det efter att det här beslutet är fattat?

– Det är blandade känslor. Vi behövde göra det här och det är klart att det är tråkigt, men det är för damhockeyns bästa i området. Den kommer inte att dö ut bara för det här. Vi kan vara stolta över det vi har gjort och det känns bra, säger Henrik Arnström.

ANNONS
ANNONS