Tyringe under en ishockeymatch mot Alvesta tidigare under säsongen.
Tyringe under en ishockeymatch mot Alvesta tidigare under säsongen. Bild: AXEL BOBERG

Tyringe vill förbjuda ryska spelare

Stoppa ryska spelare från att spela i nationella serier. Uppmaningen till Svenska Ishockeyförbundet kommer från Tyringe Hockey, seriekollega i Alltvåan till Vänersborgs HC.

ANNONS
|

Tyringe Hockey har i ett öppet brev uppmanat Svenska ishockeyförbundet att ta ett beslut om att inte tillåta ryska spelare att spela i nationella serier i Sverige.

”Ryska spelares kontrakt i svenska klubbar måste i krig kunna hänvisas och avslutas genom force majeure och det anser vi bör göras omgående”, skriver de i brevet.

Det står även att läsa:

”Ett sådant beslut skulle naturligtvis kunna drabba några enskilda individer på ett personligt plan men det kan inte jämföras med det fasansfulla som den ukrainska befolkningen utsätts för”.

LÄS MER:Raset fortsätter för VHC – krisläge inför avslutningen

Tyringe Hockey spelar i Alltvåan södra tillsammans med Vänersborgs HC och så här tänker VHC:s klubbchef Mats Tjernström om seriekollegans utspel:

ANNONS

– Jag har ingen kommentar. Vi vill inte ge oss in någon diskussion om det, det får stå för dem, säger han.

Tyringe har själva ingen spelare från Ryssland i laget, men det här däremot flera andra lag i serien. I VHC återfinns Dmitri Iskornev och hos serieledaren Borås HC hittar man bland annat stjärnmålvakten Konstantin Barulin.

När serien går in i sitt slutskede ska Tyringe och VHC mötas två gånger. Först i Brätte ishall nu på onsdag och sedan i Tyringe nästa onsdag. Båda lagen är indragna i kampen om en playoffplats.

LÄS MER:DIREKT: Se Vänersborgs HC mot Tyringe SoSS

ANNONS