Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Segertjejer. Västergötland/Bohuslän-Dal vann Stålbucklan i ishockey efter seger med 4-0 i finalen mot Södermanland.

Västs hockeytjejer vann Stålbucklan

Västergötland/Bohuslän-Dal, med bland annat elva THC-tjejer, är nya mästare i Stålbucklan. I finalen mot Södermanland blev det seger med 4-0.

Stålbucklan är killarnas motsvarighet till TV-pucken och har i år spelats med tjejer födda 2001, 2002 och 2003. Gruppspel och slutspel har genomförts i arenor runt om i Örnsköldsviks kommun under veckan.

Västergötland/Bohuslän-Dal inledde med två raka segrar i gruppspelet, 4-1 mot Dalarna följdes upp av 10-0 mot Jämtland/Härjedalen.
– Då hade tjejerna säkrat en plats i slutspelet, säger Morgan Svensson, THC-ledare som varit med uppe i Örnsköldsvik under veckan.

Förlust med 1-3 i den avslutande gruppmatchen spelade alltså ingen större roll.
I kvartsfinalen ställdes Västergötland/Bohuslän-Dal mot Småland. I en rysarmatch med högt tempo, vinnarskallar och kämpatag avgjorde tjejerna till seger med 2-1 i slutet av den andra perioden.

– De vände ett underläge på 0-1 i början av den första perioden till seger. Det var en fantastisk match. Turneringens bästa, säger Morgan Svensson.
I semifinalen mot Ångermanland blev det seger med 5-2 (2-2), sedan tjejerna från Västsverige återigen avgjort matchen i slutskedet.

I finalen mot Södermanland var Västergötlan/Bohuslän-Dal klassen bättre och vann säkert med 4-0 (1-0).
Målen gjordes av i tur och ordning; Hanna Thuvik (THC), Lina Ljungblom (Skövde), Jonna Andersson (THC) och avslutningsvis Nora Oskarsson (THC).
– Det var en häftig känsla att göra 4-0 och känna att vi skulle vinna finalen, säger Nora Oskarsson, som fyller 14 år om ett par veckor.

Linus Svensson, ledare i THC och även ledare i distriktslaget, är stolt över tjejernas insats.
– Det här var inte vad jag trodde när vi åkte upp. Jag hade nog inte trott att tjejerna skulle stå i final och sedan också vinna den. Men tjejerna har gjort det fantastiskt bra. De har ställt upp för varandra och spelat som ett lag.

Fotnot: 20 spelare ingår i laget. Elva av dessa spelar i THC; Emelie Åkerberg, Sanna Augustsson, Moa Strömberg, Hanna Svensson, Elvira Svensson, Jonna Andersson, Agnes Törnlund, Emelie Sahlé, Hanna Thuvik, Nora Oskarsson, Maja Svensson.