Linus Öberg föll i isen efter smällen från Mats Rosseli Olsen som ledde till ett matchstraff.
Linus Öberg föll i isen efter smällen från Mats Rosseli Olsen som ledde till ett matchstraff. Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Vänersborgaren huvudtacklad i SHL – ledde till matchstraff

Han tog sig ned mot sargen i offensiv zon och stred om pucken – då sänktes vänersborgaren Linus Öberg med en otrevlig tackling. En tackling som tog rätt i huvudet på 22-åringen.

ANNONS

Det var i den andra perioden av SHL-mötet mellan Linus Öbergs Örebro och Frölunda som incidenten inträffade.

Vänersborgaren tog in pucken i offensiv zon och styrdes därefter ned i sarghörnet där han blev kämpandes mot en Frölundaback.

I fart kom därefter Frölundas Mats Rosseli Olsen in i situationen och satte direkt in en tackling på Linus Öberg – som träffade 22-åringen rätt i huvudet.

Öberg föll otäckt till isen och blev liggande en stund med handskarna för ansiktet. Han tog sig till slut upp på benen igen och kunde trots smällen spela vidare i matchen.

Tacklingen resulterade i att Rosseli Olsen tilldömdes ett matchstraff.

ANNONS

Uddamålsseger

Örebro vann så småningom matchen med 3–2 och passerar där med Frölunda i tabellen där man nu ligger fyra.

Just Frölunda uppges dessutom bli Linus Öbergs nya hem framöver. TTELA har tidigare rapporterat om Sportbladets uppgifter som säger att 22-åringen har en överenskommelse med Göteborgsklubben till nästa säsong.

– Jag har ingenting att säga om det. Jag kommenterar ingenting som gäller nästa säsong. Fokus är på den här säsongen och att göra det så bra som möjligt, sa Linus Öberg till TTELA då.

ANNONS