Johannes Rahm och hans Vänersborgs HC hade en tung söndag i Grästorp. Bild: Adam Andersson

Vänersborgs HC förlorade bortaderbyt mot serieledande Grästorps IK och har nu bara tre poäng upp på jagande Helsingborg under strecket.
En stor anledningen till det – ett bristande målskytte.

|

Är det något lag som Vänersborgs HC vill besegra så är det derbyrivalen Grästorps IK, men den här söndagen var det serieledarna som var starkast mot ett VHC som fick jobba i uppförsbacke.

Inför över 1 000 personer i Åse & Viste Arena var det Grästorp som kopplade greppet om matchen med en 2–0-ledning i den första perioden. En ledning man ökade på till 3–0 under mittakten och kunde ta med sig in i den tredje perioden.

Vänersborgs HC gjorde försök att komma tillbaka i bortaderbyt, men närmare än Olle Halvordssons reduceringsmål med drygt nio minuter kvar kom man aldrig.

Grästorp vann drabbningen med 3–1 och den tidigare VHC-målvakten Alexander Sundstrand fick kliva av isen med 24 räddningar på sina tidigare lagkamraters 25 skott.

Att burväktarna haft bra kvällar mot Vänersborg är visserligen ingen ovanlighet i AllTvåan.

Laget är nämligen sämst i serien på att göra mål och har endast mäktat med 35 baljor på sina 15 matcher. Ett facit man kommer behöva bättra på under de avslutande omgångarna för att inte halka ned under tabellens nedre streck där Helsingborg jagar närmast och just nu är tre poäng bakom.

VHC möter närmast Värnamo hemma i Brätte Ishall på fredag.

Grästorps IK – Vänersborgs HC 3–1 (2–0, 1–0, 0–1)

AllTvåan södra

Målen: 1–0 Viktor Bolinder (4:48), 2–0 Antons Trastasenkovs (11:42), 3–0 Lucas Frank (24:02), 3–1 Olle Halvordsson (51:54).

Publik: 1 060.