VHC fortsätter på inslagna vägen

VHC såg till att direkt bygga vidare på succéhösten med att säkert spela hem första matchen i AllTvåan.
– Det krävs personbästa i nästan varje match och jag tror det här är en av våra bättre insatser i år - kanske den bästa till och med, säger lagets målkung Hampus Engman.

ANNONS
|

Starten på AllTvåan blev som önskat för VHC som besegrade smålandska Alvesta med 4-1.

De 198 hockeysugna åskådarna bjöds på en mållös första period i Brätte ishall under söndagseftermiddagen, men den saknades inte chanser. Varken för VHC eller gästande Alvesta när seriesegrarna från tvåan Södra A och B kände in varandra.

– Det är en nivå upp vilket känns och det här var ju ett toppmöte på förhand också känns det som, säger Hampus Engman.

I den andra var det VHC som kopplade grepp tidigt tack vare mål i powerplay, när Dennis Rosander satte 1-0 endast fyra minuter in i perioden. Efter det tog det bara trettioen sekunder för Hampus Engman att göra som han gjort under hela säsongen — producera poäng.

ANNONS

– Vi har bra flow i linan nu och har fått in ”Sebbe” (Sebasteian Markusson) sen fyra matcher tillbaka och vi gnuggar bra och är tunga att möta, försöker ta rätt lägen och sen är det skönt att den går in. Men man märker att vi får inte lika många lägen i en sån här match som vi får i bottenmöten.

Att Engman gör mål och poäng för VHC är inget nytt efter 19 mål under hösten. Däremot skulle en ny målskytt presentera sig i hemmalaget. I en utvisningshärjad mittenperiod reducerade gästerna till 2-1, men kom aldrig närmare än så, för Filip Norbäck stod för kanske kvällens snyggaste mål när han hängde dit pucken i målvaktens vänstra kryss. Värmlänningens första i VHC-tröjan.

Kravet: Personbästa

Vänersborg gick ut i sista perioden som ett jagat lag och fick bekänna färg i defensiven, och Alexander Sundstrand var den som stod emot allra starkast, av 39 avslut mot sig släppte han endast in ett.

– Jag tycker vi släpper till extremt få målchanser emot oss och Sundstrand är jävligt bra idag, och håller samma topp som han haft nästan hela säsongen. Vi hjälper varandra bra också och har ett starkt backspel. Det är jävligt starkt att vi kan vinna och vi släpper på bra idag, det känns och märks att vi är påslagna, säger Engman som även satte slutresultatet 4-1 i tom kasse.

ANNONS

Totalt ska 18 omgångar genomföras innan det avgörs vilka lag som spelar om en plats i ettan nästa säsong. Vänersborg har klarat av första hotet och Engman himlar inte kring vad som krävs för att bygga vidare på drömstarten.

– Nu fick vi en jävligt bra start. Det krävs personbästa i nästan varje match och jag tror det här är en av våra bättre insatser i år - kanske det bästa till och med.

Vänersborgs HC — Alvesta SK 4—1 (0-0, 3-1, 0-1)

AllTvåan Södra

Målen: 1-0 Dennis Rosander (24.00), 2-0 Hampus Engman (24.31), 2-1 Alex Lindh (28.27), 3-1 Filip Norbäck (35.27), 4-1 Hampus Engman (59.51)

Utvisningar, VHC: 6x2 min

ASK: 7x2 min

Skott: 43-31

ANNONS