Emil Lundberg motade samtliga skott från Kållered, de var bara 15 till antalet, och höll således nollan.

VHC med storseger i derbygenrepet

Trollhättans HC är varnat inför onsdagens derby mot Vänersborg, VHC krossade Kållered med 6-0 under söndagskvällen. – Stabilt och bra, berömmer Duane Smith, tränare i VHC.

|

För Smith och VHC var denna seger lite av en revansch, då poängtappet i fredags (vinst 4-3 mot Värnamo efter förlängning) ansågs onödig. – Vi var besvikna lite till mans då, vilket märktes direkt från start i dag, sa Smith, och syftade på hemmalagets förstaperiod. Redan efter de 20 första minuterna stod det nämligen 3-0 till VHC, sedan Niclas Mårtenssons 1-0-mål följts upp av det dubbla antalet mål av Mårtensson den äldre, Sebastian. – Vår första period är lysande, men jag är även imponerad av hur vi fullföljer matchen, säger Smith, vars lag tappade ordentligt med tempo i den andra perioden, men ändå lämnade densamma med utökad ledning, eftersom Marko Sretovic stod för 4-0 med fåtalet minuter kvar av perioden. Insatsen fick sedan sin krona på verket när Måns Lindqvist och Kristoffer Mourujärvi spikade slutresultatet. Därmed har VHC plockat åtta av nio möjliga poäng i säsongsinledningen, och går till onsdagens lokalderby mot THC tre poäng före ärkerivalen. – Nu är det fullt fokus på derbyt som gäller, sa Smith, och betonade hur skönt det känns att gå in i derbyuppladdningen med insatsen mot Kållered i ryggen. Beröm ska även delas ut till VHC:s sista utpost Emil Lundberg, som motade samtliga av gästernas 15 skott. Lundberg fick dock god hjälp av sina lagkamrater som såg till så att han fick en relativt lugn kväll.

Matchfakta Vänersborg-Kållered 6-0 (3-0, 1-0, 2-0) Målen: 1-0 (1.26) Niclas Mårtensson, 2-0 (15.45) Sebastian Mårtensson, 3-0 (19.19) Sebastian Mårtensson, 4-0 (36.34) Marko Sretovic, 5-0 (43.36) Måns Lindqvist, 6-0 (49.49) Kristoffer Mourujärvi. Utvisningar, VHC: 2x2 min. Kållered: 2x2 min. Skott: 32-15 Domare: Alexander Aronsson Publik: 272.