VHC:s tränare Duane Smith.

VHC starkast efter förlängning

Vänersborgs HC följde upp segern i premiären hemma med en seger borta mot Värnamo under fredagskvällen. Den här gången krävdes dock övertid för att kora en vinnare.

|

Det var hemmalagetsom öppnade starkast, och efter en mållös första period landade skottstatistiken påpå 14-4 i Värnamos favör. – Värnamo är ett riktigt starkt lag, och första perioden var deras. Vi spelade tre mot fem i slutet, men lyckades reda ut det, säger Peter Andersson,assisterande tränare i VHC. I andra perioden tog Vänersborg över spelet och gick i från till en 1-3-ledning. Först spräckteSebastian Mårtensson nollan, och därefter stod lillebror Niclas för två mål.

Men i mitten av sista perioden hamnade VHC återigen i spel tre mot fem, och den här gången orkade dem inte stå emot trycket.

– Efter att de har satt 2-3-målet så får de ett momentum, och kvitteringen kommer i spel fem mot fem, säger Peter Andersson.

Förlängningenhann dock knappt börja förrän situationen var den omvända. I numerärt överläge (fem mot tre) sätter Ryan Wiley ett tungt, matchvinnande skott förbi Värnamos målvakt.

3-4 till Vänersborg, och två nya poäng i säsongsupptakten.

– Känslan är att det nog inte är många som kommer åka från Värnamo med tre poäng, säger Peter Andersson, och fortsätter;

– Vi har två vinster på två matcher,det är bra. Det finns en moral i laget och en hel del att bygga på.