Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
VHC:s tränare Duane Smith.

VHC starkast efter förlängning

Vänersborgs HC följde upp segern i premiären hemma med en seger borta mot Värnamo under fredagskvällen. Den här gången krävdes dock övertid för att kora en vinnare.

 Det var hemmalaget som öppnade starkast, och efter en mållös första period landade skottstatistiken på på 14-4 i Värnamos favör. 

– Värnamo är ett riktigt starkt lag, och första perioden var deras. Vi spelade tre mot fem i slutet, men lyckades reda ut det, säger Peter Andersson, assisterande tränare i VHC. 

I andra perioden tog Vänersborg över spelet och gick i från till en 1-3-ledning. Först spräckte Sebastian Mårtensson nollan, och därefter stod lillebror Niclas för två mål. 

Men i mitten av sista perioden hamnade VHC återigen i spel tre mot fem, och den här gången orkade dem inte stå emot trycket. 

– Efter att de har satt 2-3-målet så får de ett momentum, och kvitteringen kommer i spel fem mot fem, säger Peter Andersson. 

Förlängningen hann dock knappt börja förrän situationen var den omvända. I numerärt överläge (fem mot tre) sätter Ryan Wiley ett tungt, matchvinnande skott förbi Värnamos målvakt.

3-4 till Vänersborg, och två nya poäng i säsongsupptakten. 

– Känslan är att det nog inte är många som kommer åka från Värnamo med tre poäng, säger Peter Andersson, och fortsätter;

– Vi har två vinster på två matcher, det är bra. Det finns en moral i laget och en hel del att bygga på.