Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

VHC-talang kvalar till tv-pucken

I september ska Västergötland försöka kvala in till tv-puckens huvudturnering. En av de uttagna är Douglas Sundkvist från Vänersborgs HC. – Det är något varje spelare satsar på och vill uppleva, säger han.

Det är knappast så att tv-pucken – denna svenska hockeyinstitution – behöver någon närmare presentation. I höst är det dags för den 57:e upplagan, och då Västergötland hade ett mindre lyckosamt fjolår i det avseendet så tvingas man nu till ett ovisst kval för att säkra sin slutspelsbiljett.

Motståndet utgörs av Örebro, Blekinge, Södermanland, Bohuslän/Dal samt Gotland, och endast de två främsta i gruppen går vidare.
– Det kommer bli tufft, men vi ska göra vårt bästa, lovar 15-årige Douglas Sundkvist, som till vardags spelar vänsterforward i VHC:s J18-lag.

Han fick beskedet om uttagningen för några dagar sedan, och ser fram emot de kommande matcherna som spelas 9-11 september.
– Det här är ju jättestort. Det är något som varje spelare satsar på och vill uppleva, att få spela mot andra landskap, konstaterar han.

Själv beskriver han sig som en o­ffensiv spelare som gillar att skjuta. Det är också ungefär de ord som hans tränare i VHC, Peter Andersson, använder sig av när Douglas Sundkvists namn kommer på tal.
– Douglas lever mycket på sin skridskoåkning och vilja, och på att han har ett bra skott. Han vill gärna gå in och vara lite obekväm för motståndarna, säger Andersson som dessutom är förbundskapten för spelarna födda 2002, och därför har kunnat följa 01:an Sundkvist under årskullarnas gemensamma samlingar.
– Det gick jättebra för honom på det senaste lägret i Skara, då tog han för sig och visade verkligen framfötterna. Han är rätt så högt rankad i den gruppen.

För Douglas Sundkvist väntar nu ett par veckors förberedelse i­nför tv-pucksäventyret, och redan nästa vecka gör han första ispasset i Vänersborg.
– Det är bara att ligga i och träna så mycket som möjligt nu. Sedan ska jag bara fokusera på att göra mitt bästa i varje byte, säger han.