Samuel Olsson satte 4-1 i spel 5 mot 4.

VHC upp i serieledning

VHC utnyttjade sina numerära överlägen och vann komfortabelt, 5-2, borta mot Hovås. VHC är därmed nya serieledare.

|

VHC har fått en bra start på fortsättningsserien. Komfortabla 6-2 hemma mot Tibro i söndags, följdes upp av nästan lika komfortabla 5-2 borta mot Hovås på onsdagskvällen.

Gästerna fick en smakstart med ett ledningsmål signerat Marcus Pettersson redan efter 35 sekunder. Niklas Norin utnyttjade ett spel i powerplay på bästa sätt och gjorde 2-0 efter dryga fem minuter.

Hemmalaget reducerade till 2-1, men Niclas Mårtensson utnyttjade även VHC:s andra powerplay för dagen genom att göra 3-1 innan den första perioden var slut.

Och bra spel i powerplay var segermelodin denna kväll.

För även VHC:s 4-1 och 5-1-mål i den tredje perioden kom i spel 5 mot 4.

– Det är gött att se att vi är effektiva i numerärt överläge, säger VHC-tränaren Peter Andersson.

Matchen slutade 5-2 till VHC, men skottstatistiken 41-28 till Hovås vittnar om en betydligt jämnare match.

– Den första perioden väger över till oss, men de har fler hetare chanser än vad vi har i mittenperioden. I sista perioden vinner de skotten med 16-4, men jag tycker inte att de har så många jätteheta lägen egentligen, säger Peter Andersson.

VHC-målvakten Anton Ekberg var tillsammans med lagkaptenen Ryan Wiley och Calle Holmberg VHC:s genomgående bästa spelare i matchen.

Matchfakta

Hocketyvåan södra A vår

Hovås-VHC 2-5 (1-3, 0-0, 1-2)

Målen: 0-1 (0.35) Marcus Pettersson, 0-2 (5.06) Niklas Norin (spel 5 mot 4), 1-2 (10.11) Marcus Grönwall, 1-3 (16.41) Niclas Mårtensson (spel 5 mot 4), 1-4 (44.46) Samuel Olsson (spel 5 mot 4), 1-5 (50.23) Marko Sretovic (spel 5 mot 4), 2-5 (55.21) David Aspengren (spel 5 mot 4).

Utvisningar, Hovås: 8x2