Viktor Fasth skänker pengar till Vänersborgs HC

Viktor Fasth var den stora anledningen till att Sverige vann sin premiärmatch av Beijer Hockey Games mot Tjeckien och utsågs till matchens lirare – då skänker hockeystjärnan pengar till Vänersborgs HC.
– Vänersborgs HC är min moderklubb och betyder såklart mycket för min karriär, säger Fasth i ett uttalande.

ANNONS

Under torsdagskvällen spelade Tre Kronor sin första match i Beijer Hockey Games i Malmö. Det var Tjeckien som stod för motståndet och efter förlängningsdrama var det Sverige som gick vinnande ur duellen (3–2).

En stor anledning till det var den Vänersborgsfostrade stjärnmålvakten Viktor Fasth som också utsågs till matchens lirare. Något som kom att bli en glädje för Vänersborgs HC.

Under Tre Kronors matcher i Beijer Hockey Games får matchens lirare även motta ”Hejapriset” som delas ut i samarbete med Svenska Spel, Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor. ”Hejapriset” innebär 5 000 kronor som Viktor Fasth fick skänka till vilken ishockeyförening han ville.

ANNONS

”Viktor tänker alltid på oss”

– Vänersborgs HC är min moderklubb och betyder såklart mycket för min karriär, säger Viktor Fasth i ett pressmeddelande.

En som naturligtvis gläds över den saken är Vänersborgs HC:s ordförande Bosse Tallbo.

– Jag har tränat både Viktor, hans pappa, bror och brorson. Hela Vänersborg är otroligt stolta över Viktor. Vi är väldigt tacksamma för tillskottet som kommer gå till vår ungdomsverksamhet. Varje krona räknas och vi uppskattar verkligen att Viktor alltid tänker på oss och stöttar oss när han kan, säger Bosse Tallbo.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS