Svensk bordtennis absolut största stjärna, Jan-Ove Waldner, gläds enormt med det blågula laget som nu tagit EM-guld i lag.
Svensk bordtennis absolut största stjärna, Jan-Ove Waldner, gläds enormt med det blågula laget som nu tagit EM-guld i lag. Bild: JOHANNA LUNDBERG

J-O Waldner efter guldet: ”Helt jävla fantastiskt”

Trollhättesonen Kristian Karlsson och hans blågula lagkamrater vann guld i lag-EM efter en rafflande final mot Tyskland – då är få gladare än legendaren J-O Waldner.
– Jag får gåshud. Jag är stolt över att vara svensk, säger J-O Waldner till Expressen.

ANNONS

21 segerlösa år är nu historia. Under söndagskvällen tog det svenska herrlandslaget guld i lag-EM efter att ha besegrat Tyskland i finalen – och det med Trollhättans stolthet inom bordtennisen, Kristian Karlsson, i en av de stora huvudrollerna.

Det var nämligen Karlsson som genom att besegra Kay Stumper gav Truls Möregårdh chansen att spela hem guldet till Sverige, vilket han också gjorde efter att ha knäckt veteranen Timo Boll.

Senast Sverige vann lag-EM i bordtennis hette en av de blågula spelarna inget mindre än Jan-Ove Waldner och den svenske legendaren bara njöt när den 21 år långa guldtorkan tog slut.

ANNONS

– Jag får gåshud. Det här är helt jävla fantastiskt. Jag är stolt över att vara svensk. Vilken seger och helt fantastiskt för pingisen att Truls Möregårdh fick avgöra mot en legendar som Timo Boll, säger 57-åringen till Expressen.

Kristians vändning en nyckel

Jan-Ove Waldner vann själv sju EM-guld i lag och var lyrisk över den svenska leveransen nere i Malmö.

– Det här var en seger för pingisen, otroliga matcher och vilka bollar, säger Jan-Ove Waldner.

Expressen har även pratat med den tidigare storspelaren Mikael Appelgren som menar att det var Kristian Karlssons supervändning i kvartsfinalen mot Ungern som fick det att lossna för svensk del.

– Det här var riktigt kul. Bra stämning i hallen och för grabbarna som har kämpat hårt. Nu är vi tillbaka. Det här visar att det finns styrka. Vi var illa ute mot Ungern, men sedan släppte allt, säger Mikael Appelgren.

LÄS MER:Ronny Karlsson efter sonen Kristians nya bragd: ”Nära att dö”

LÄS MER:"Världens bästa Karlsson” och Sverige Europamästare

LÄS MER:Kristian Karlsson nära att skicka Sverige ur EM – blev hjälte

ANNONS