Ons Jabeur (tv) förlorade mot Beatriz Haddad Maia i Franska mästerskapen.
Ons Jabeur (tv) förlorade mot Beatriz Haddad Maia i Franska mästerskapen. Bild: Christophe Ena/AP/TT

Jabeur utslagen i kvarten – Swiatek vidare

Det blir ingen titel i Franska mästerskapen för Ons Jabeur i år heller. Den tunisiska världssjuan föll med 1–2 i set mot brasilianska Beatriz Haddad Maia, rankad 14 i världen, i kvartsfinalen. Däremot lever chansen för polskan Iga Swiatek att ta tredje titeln på Roland Garros.

ANNONS

Jabeur, som fick respass tidigt i fjolårets turnering, inledde klart starkast och trots några misstag i slutet av första setet kunde hon ta hem det relativt enkelt med 6–3. Sedan var det något som hände.

Haddad Maia kom in i matchen på ett klart bättre sätt i det andra setet och stressade fram misstag från tunisiskan. Haddad Maia, som spelade en maratonmatch mot Sara Sorribes Tormo för att ta sig till kvarten, förlitade sig på sin uthållighet och tog hem setet i tiebreak.

– I mitten av andra set kollade jag på klockan och insåg att jag hade ett par timmar kvar. Jag fick vara tålmodig, säger hon efter matchen i Discoverys sändning.

ANNONS

Tålamodet lönade sig. Tredje set skrevs 6–1 till Haddad Maia, som var överlycklig efter segern.

– Hon (Jabeur) är en av världens bästa spelare så jag är väldigt glad och stolt över mig själv och mitt team, säger hon.

Förstaseedade Iga Swiatek hade inga problem att ta sjunde raka segern mot amerikanskan Coco Gauff. Kvartsfinalen, en repris på förra årets final, vanns av polskan med 6–4, 6–2.

– Kvartsfinaler är emellanåt de tuffaste matcherna. Även om hon är ung, har hon erfarenhet. Jag är rätt glad över att vara in semifinalen, säger Swiatek om mötet med 19-åringen.

Nu väntar ett semifinalmöte mellan Swiatek och Haddad Maia medan belarusiskan Aryna Sabalenka tar sig an oseedade teckiskan Karolina Muchova.

Iga Swiatek är klar för semifinal i Paris.
Iga Swiatek är klar för semifinal i Paris. Bild: Thibault Camus/AP/TT
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS