Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jakob Johansson lämnar IFK Göteborg.

Jakob Johansson lämnar IFK Göteborg

Jakob Johansson har gjort sitt i Blåvitt. Han förlänger inte kontraktet med klubben. – Det är ett beslut som vuxit fram, säger mittfältaren till GP.

Han kom till IFK Göteborg som 16-åring och var med och vann SM-guld redan första säsongen, 2007. Sju år senare har mittfältskrigaren från Trollhättan gjort sitt.

– Det stämmer. Jag känner att jag vill testa något nytt och vara med om ett litet äventyr.

När bestämde du dig?

–Det har varit en process. Jag har trivts otroligt bra i IFK, men känt att det vire väldigt roligt att testa något nytt. Tidpunkten är rätt nu, jag är 24 år och har varit i bra form de senaste åren. Det är ett beslut som vuxit fram.

Johansson lämnar som så kallat Bosmanfall, vilket innebär att han kan går gratis till en annan klubb efter säsongen. Det var inte så det var tänkt.

– Nej, den uppfattningen står jag fast vid, att jag hade velat ge tillbaka till Blåvitt. Jag förlängde ju med ett och ett halvt år. Men nu blev det som det blev och jag måste försöka se på mig själv och vad min karriär kan bli, säger Jakob Johansson.

Vad kommer du sakna mest?

– Det är väldigt mycket såklart. Det vardagliga snacket, gemenskapen. Och atmosfären på Gamla Ullevi. Hela IFK, egentligen.

Så vart bär det av härnäst?

– Det är jättesvårt att säga i nuläget och jag vill egentligen inte spekulera i det. Vi får se vad som händer framöver, det är mycket som ska stämma.